Sastanak

Mitrović sa Unijom poslodavaca: Vlada posvećena strateškom razvoju privrede

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2023. 13:28

Vlada Republike Srpske je posvećena strateškom razvoju privrede kroz sprovođenje mjera koje će dovesti do privrednog razvoja Republike Srpske, rekao je Vojin Mitrović, ministar privrede i preduzetništva Srpske tokom sastanka sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Unije Saša Trivić.

Mitrović je naglasio spremnost da Ministarstvo i Unija održavaju snažne partnerske odnose koji će doprinijeti stvaranju boljeg poslovnog ambijenta.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2023-2025. godine, kao i o unapređenju postojećih i usvajanju novih strateški važnih dokumenata Vlade Republike Srpske za razvoj privrede.

Mitrović i Trivić su naglasili važnost nastavka stimulativne podsticajne politike koja će dovesti do značajnog tehnološkog unapređenja privrede, kao i promociji investicionih potencijala Republike Srpske, a među važnim mjerama izdvojeni su i reforma obrazovnog sistema u cilju prilagođavanja potrebama tržišta rada.

Takođe, konstatovano je da je rasterećenju privrede doprinijelo i smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i optimizacija administrativnih procedura i formalnosti kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

Razgovarano je i o važnosti nastavka procesa digitalne transformacije privrede, podršci razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, sistemskom suzbijanju sive ekonomije, kao i ravnomjernom regionalnom razvoju privrede Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali pomoćnici ministra, dok su u delegaciji Unije poslodavaca Republike Srpske bili i Predrag Zorić i Zoran Škrebić.