TikTok

Našla račun iz 2020. godine i uporedila cijene sa sadašnjim

  • Извор: Агенције
  • 26.01.2023. 16:38

Svako ko je kročio u trgovinu u posljednjih godinu dana zna da su stvari puno skuplje nego što su bile.

Inflacija nije zahvatila samo naš region, nego i čitav svijet, a jedna Amerikanka otkrila je koliko se iznos njenog računa u trgovini povećao u tri godine.

Na svom TikTok profilu Amerikanka Ejmi je objavila video u kojem je uporedila cijene u trgovini iz kupovine koju je obavila 2020. godine s cijenama istih artikala sada u 2023.

"Pri kraju 2020. otišla sam u Walmart i kupila sve te stvari za 10.09 dolara (oko 9 evra) i napravila sam obroke za nedjelju dana za jednu osobu", rekla je i pokazala račun.

"Početkom 2022. puno se pričalo o inflaciji u trgovini pa sam se vratila i kupila sve te iste stvari, a koštale su me oko 10% više. Ove sam se nedjelje ponovno vratila i kupila iste artikle. Sada koštaju 15.10 dolara, što je oko 50% više od cijena na kraju 2020", otkrila je.

"Pazim na cijene i znam dosta cijena napamet. U posljednje vrijeme svaki put kad odem u trgovinu primijetim poskupljenja i to me podstaknulo da napravim video s poređenjem cijena", pojasnila je.

"Povećanje cijene koje me najviše iznenadilo bilo je za sušeni pasulj. Cijena mu je prije bila 1 dolar, a sad je 1 dolar i 24 centa. Riža i pasulj su stereotipna jeftina hrana, ali oboje je poskupjelo od prošle godine", zaključila je.

@amywaytosave Full vide0 & price comparison on my Y T! #inflation #groceryshopping #groceryprices #grocerypricetoohigh #inflationisreal #pricecomparison #10dollarmealchallenge ♬ original sound - darcy stokes
Тагови: