Мишелин се сели у Пољску

Њемачка губи велику фабрику, без посла 1.500 радника

  • Извор: Б92
  • 29.11.2023. 15:46

Француски произвођач гума Мишелин извијестио је да ће угасити 1.500 радних мјеста у Њемачкој.

Планови ће обухватити укупно 1.532 радника у Њемачкој, објавио је Мишелин. Центар за кориснике биће пресељен из Карлсруеа у Пољску, што ће значити губитак посла за 122 радника, преноси Феникс магазин.

Због најављеног гашења радних мјеста фирма ће у консолидованим финансијским резултатима за 2023. годину укњижити резервацију од 425 милиона евра.

Банкрот за банкротом у Њемачкој!

Банкрот за банкротом у Њемачкој!

Мишелин објашњава одлуку увозом јефтиних камионских гума из земаља с ниским платама и све већим трошковима производње, који су, како тврде, смањили њихов тржишни удио и нашкодили њиховој конкурентности.

"Посвећеност наших запослених, напредак унутар компаније и улагања у протеклим годинама у активности у тим погонима више не могу да надокнаде снажан притисак конкуренције”, рекла је шефица Мишелиновог региона Сјеверна Европа Марија Ретгер.

"Без јефтиног руског гаса Њемачкој пријети деиндустријализација"

Мишелин ће радницима помоћи да нађу нови посао, рекла је Ретгер. Управа тренутно разговара с радничким савјетима и синдикатом ИГ БЦЕ о алтернативама за употребу погона у будућности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.