Iz Srpske i FBiH

Poslodavci pozivaju poslanike da usvoje predložene izmjene Zakona o PDV-u

  • Извор: СРНА
  • 04.07.2023. 17:23

Unija poslodavaca Republike Srpke i Udruženje poslodavaca u Federaciji BiH (FBiH) pozvali su poslanike Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da sutra usvoje predložene izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), kojima bi se PDV plaćao posljednjeg dana u mjesecu, a ne 10, kao što je sada slučaj.

Poslodavci naglašavaju da je postojeći rok prekratak za pojedine poreske obveznike, naročito ako u ovom periodu imaju dva vikenda i praznik, a ukoliko porezni obveznik ne podnese prijavu u zakonski predviđenom roku biva novčano kažnjen.

Oni navode i da izmjene Zakona o PDV-u predviđaju povećanje praga za obaveznu registraciju sa postojećih 50.000 na 100.000 KM, čime bi u značajnoj mjeri bilo pojednostavljeno i olakšano poslovanje mikro i malih preduzeća u BiH, saopšteno je iz federalnog Udruženja poslodavaca.

Osim izmjena Zakona o PDV-u, Udruženje je tražilo izmjenu kojom se ukida pravo na odbitak PDV-a za fakturu koja nije plaćena.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da sutra razmatra niz prijedloga izmjena i dopuna zakona, uključujući i Zakon o službi u Oružanim snagama BiH kojim se olakšava prijem, kao i inicijativu poslanika SNSD-a Milorada Kojića kojom se traži reforma Instituta za nestala lica BiH. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм