Предсједник Русије

Путин: Oпоравaк прихода од нафте и гаса у јулу и августу

  • Извор: СРНА
  • 18.09.2023. 16:11

Руски приходи од нафте и гаса у јулу и августу достигли су ниво од прошле године, док су приходи који нису остварени од нафте и гаса знатно премашили прошлогодишње бројеве, изјавио је данас предсједник Владимир Путин.

"Важно је да су ненафтни и гасни приходи знатно већи од прошлогодишњих. Осим тога, приходи буџета од нафте и гаса у јулу и августу су се опоравили приближно на ниво од прошле године, а наставља се активан раст, с обзиром на тржишну ситуацију у свијету" , рекао је Путин на састанку о савезном буџету за 2024. годину.

Руски предсједник је рекао да би раст бруто домаћег производа (БДП) Русије могао да износи 2,5 до 2,8 одсто до краја године.

БДП је достигао ниво из 2021. године и сада је важно створити услове за даљи стабилан дугорочни развој, додао је Путин.

Путин о мировним преговорима: На крају ће сви плесати уз руску музику!

Путин о мировним преговорима: На крају ће сви плесати уз руску музику!

"Генерално, можемо рећи да је обнова руске економије завршена. Издржали смо апсолутно незабиљежени спољни притисак, налет санкцијама од неких владајућих елита у такозваном западном блоку, од неких владајућих елита у појединим земљама, које називамо непријатељским", изјавио је руски предсједник.

Он је оцијенио да је убрзана инфлација један од највећих проблема за руску економију и да је важно разумјети разлоге за пад вриједности рубље и предузети неопходне мјере да се то спријечи.

"Нови савезни буџет треба да буде праведно израчунат и састављен на основу националних приоритета, наших националних интереса, стратешких и актуелних планова у свим кључним областима. И, наравно, прије свега, неопходно је гарантовати стриктно испуњавање свих социјалних обавеза државе према народу", рекао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.