ATV

Предсједник Русије

Путин: Oпоравaк прихода од нафте и гаса у јулу и августу

  • Извор: СРНА
  • 18.09.2023. 16:11

Руски приходи од нафте и гаса у јулу и августу достигли су ниво од прошле године, док су приходи који нису остварени од нафте и гаса знатно премашили прошлогодишње бројеве, изјавио је данас предсједник Владимир Путин.

"Важно је да су ненафтни и гасни приходи знатно већи од прошлогодишњих. Осим тога, приходи буџета од нафте и гаса у јулу и августу су се опоравили приближно на ниво од прошле године, а наставља се активан раст, с обзиром на тржишну ситуацију у свијету" , рекао је Путин на састанку о савезном буџету за 2024. годину.

Руски предсједник је рекао да би раст бруто домаћег производа (БДП) Русије могао да износи 2,5 до 2,8 одсто до краја године.

БДП је достигао ниво из 2021. године и сада је важно створити услове за даљи стабилан дугорочни развој, додао је Путин.

Путин о мировним преговорима: На крају ће сви плесати уз руску музику!

Путин о мировним преговорима: На крају ће сви плесати уз руску музику!

"Генерално, можемо рећи да је обнова руске економије завршена. Издржали смо апсолутно незабиљежени спољни притисак, налет санкцијама од неких владајућих елита у такозваном западном блоку, од неких владајућих елита у појединим земљама, које називамо непријатељским", изјавио је руски предсједник.

Он је оцијенио да је убрзана инфлација један од највећих проблема за руску економију и да је важно разумјети разлоге за пад вриједности рубље и предузети неопходне мјере да се то спријечи.

"Нови савезни буџет треба да буде праведно израчунат и састављен на основу националних приоритета, наших националних интереса, стратешких и актуелних планова у свим кључним областима. И, наравно, прије свега, неопходно је гарантовати стриктно испуњавање свих социјалних обавеза државе према народу", рекао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм