Dmitrij Peskov

"Rusija nastavlja trgovinu žitom uprkos sankcijama, besplatna isporuka u Afriku"

  • Извор: РТ Балкан
  • 31.08.2023. 12:17

Rusija nastavlja trgovinu žitom i odgovoran je snabdijevač, uprkos poteškoćama povezanim sa sankcijama Zapada, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je dodao da su optužbe sekretara Savjeta za nacionalnu bezbjednost Ukrajine Aleksej Danilov, koji je ranije izjavio da Rusija namjerno stvara glad na afričkom kontinentu, neosnovane i netačne. 

Prigožin: Za sve one koji se pitaju da li sam živ ili ne... VIDEO

Prigožin: Za sve one koji se pitaju da li sam živ ili ne... VIDEO

"Rusija ima odgovoran stav prema inicijativi o besplatnim isporukama žita u Afriku. Samim tim, nastavljamo trgovinu žitom, uprkos sankcijama i svim preprekama", kazao je Peskov.

Prema njegovim riječima, konkretnih rezultata razgovora o Sporazumu o žitu još uvijek nema.

Kraj zbog skandala, biće smijenjen

Kraj zbog skandala, biće smijenjen

Kako je Peskov ponovio Moskva je spremna da ga odmah nastavi nakon što se ispune uslovi koji se odnose na Rusku Federaciju.

Sjeverna Koreja važan susjed Rusije

Rusija i Sjeverna Koreja održavaju dobre odnose međusobnog poštovanja, kontakti dveju zemalja se odvijaju na različitim nivoima, ocijenio je Peskov.

"Moskva i Pjongjang održavaju dobre odnose, odnose uzajamno poštovanje, a namijeravamo da ih dalje razvijamo. Kontakti se ostvaruju na različitim nivoima. Sjeverna Koreja je naš veoma važan susjed u regionu, tako da će ti odnosi nastaviti da se razvijaju", odgovorio je Peskov na pitanje da prokomentariše poruke iz Vašingtona da su ruski predsjednik Vladimir Putin i sjevernokorejski lider Kim Džong Un nedavno razmijenili pisma.

Пратите нас и путем Вибера