Premijer Srpske

Višković upoznao delegaciju MMF-a o prijedlogu mjera za smanjenje poreza

  • Извор: АТВ
  • 18.03.2022. 11:45

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa šeficom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Alinom Ijancu i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH Endruom Džuelom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, u kontekstu globalnih ekonomskih i političkih kretanja, kao i dosadašnjoj i budućoj saradnji Vlade Republike Srpske i Međunarodnog monetarnog fonda.                                                     

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upoznao je šeficu Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Alinu Ijancu sa prijedlogom mjera Vlade u oblasti indirektnih poreza koje za cilj imaju ublažavanje negativnih efekata inflacije, a koje će biti razmatrane na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Premijer Višković je naglasio da, uprkos poremećajima na svjetskom tržištu energenata, Republika Srpska ima dovoljne količine i stabilno snabdijevanje električnom energijom,  te ponovio da neće biti povećanja cijena električne energije za domaćinstva i privredu.

Ovom prilikom, predsjednik Vlade Radovan Višković zahvalio se na finansijskoj pomoći koju je Međunarodni monetarni fond pružio Republici Srpskoj u toku pandemije korona virusa, a koja je bila usmjerena na podršku zdravstvu i realnom sektoru.

Takođe, na sastanku je istaknuta opredijeljenost Vlade da podrži svaki projekat i aktivnost koja doprinosti poboljšanju standarda i života građana Republike Srpske.