Професор Биолошког факултета

Кецкаровић за Досије о убиству мале Данке: Временски период значајно утиче на трагове

  • Извор: АТВ
  • 10.04.2024. 07:10

Током десетодневне потраге за малом Данком, прикупљени су бројни трагови, а истрага је ишла у неколико праваца. Осумњичени су у фокус полиције дошли већ другог дана Данкиног нестанка, јер је камера снимила њихов аутомобил у Бањском пољу.

Прикупљани су трагови са мјеста нестанка, као и из службеног и приватних аутомобила осумњичених. Сви ти трагови могли би да помогну у склапању слагалице од момента нестанка дјевојчице. Оно што није од помоћи је проток времена.

"Ви имате једну верзију која је изашла као исказ осумњичених, која говори о саобраћајној несрећи, затим одношењу тијела, одлагању у кола, одношењу на неко друго мјесто и евентуално неки други чин који је водио у правцу смрти дјетета, и свакако да би анализа тијела, односно обдукција дала одговоре на та питања ако је тијело довољно очувано, да ви можете да видите те трагове", рекао је за Досије Душан Кецкаревић, професор на Биолошком факултету.

Зашто убице не желе да открију гдје је тијело Данке Илић? Постоје двије теорије

Зашто убице не желе да открију гдје је тијело Данке Илић? Постоје двије теорије

Он истиче да, у том смислу, временски период који пролази од тренутка смрти, значајно утиче на трагове односно на одговоре које би могли дати.

"За почетак, тијело је доказ да се чин убиства одиграо. Без тијела ви некако имате проблем да затворите случај и да затворите хипотезу уз додатак да би, као што сам рекао, анализа тијела, трагова на тијелу и процес обдукције дали одговоре на конкретнија питања у вези са током овог кривичног дјела", рекао је Кецкаровић.

Он истиче да би потврда присуства биолошких трагова на неки начин била и потврда одређеног тока овог кривичног дјела.

Адвокат открио: Да ли је могуће процесуирати осумњичене ако се не пронађе тијело мале Данке

Адвокат открио: Да ли је могуће процесуирати осумњичене ако се не пронађе тијело мале Данке

"Овај случај је почео као нестанак дјетета и у разним другим случајевима који су почињали као нестанак, ту имамо ситуацију велике количине људи који претражују терен. Проблем у даљим истрагама оваквих случајева када је исход лош, када је песимистичка теорија можда доказана накнадно, је што се у таквим ситуацијама када гледате неког да нађете, не води много рачуна о оним најпесимистичкијим верзијама и можда не обраћа пажња на све трагове", додаје Кецкаровић.

Он истиче да у том смислу, таква организација на лицу мјеста не погодује истрагама.

"Али ви то не можете да осуђујете јер је првенствено циљ да се та нека особа нађе и у немалом броју случајева је то и било рјешење", јасан је Кецкаревић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.