Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac o tablama na ulazima u Istočno Sarajevo: Vrijeme je za suočavanje sa istinom

  • Извор: СРНА
  • 03.07.2023. 17:23

Vrijeme je za suočavanje sa istinom, a ona je da je u Sarajevu živjelo 157.000 Srba i da niko ne želi da se vrati, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Košarac je podsjetio da je politički vojni i policijski vrh takozvane Republike BiH blokirao izlaz iz Sarajeva, navodeći da su Srbi izvođeni iz svojih stanova, ubijani na ulicama, hapšeni po haustorima i to je činjenica.

Karićka podnijela prijave zbog tabli: Skandalozna joj istina koja je na njima ispisana

Karićka podnijela prijave zbog tabli: Skandalozna joj istina koja je na njima ispisana

"Imali su neke dekorativne Srbe poput Lazovića i drugih koji su rekli da je to multietnička sredina. Puno je sarajevskih prevara", istakao je Košarac.

Komentarišući skrnavljenje tabli "Dobro došli u Republiku Srpsku", Košarac je rekao da su u Srpsku svi dobri ljudi dobrodošli.

Potvrđeni novi slučajevi afričke kuge

Potvrđeni novi slučajevi afričke kuge

Košarac je ocijenio da je na političkom planu jasno da u FBiH još stanuju bošnjačke političke elite koje ne priznaju Dejton, ne odgovara im Republika Srpska i ne žele da je priznaju.

"Jasno je da na svaki mogući način pokušavaju da pokažu da su protiv Republike Srpske. Naš odgovor je vrlo jednostavan - demokratskim kapacitetima, u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom, afirmišemo sve ono što je Republika Srpska unijela u Dejton, od čega nećemo odustati", rekao je Košarac novinarima u Bijeljini.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo prije dva dana postavljene su table sa nazivom područja grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknuto da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Besplatan kurs kineskog jezika za banjalučke osnovce

Besplatan kurs kineskog jezika za banjalučke osnovce

Potom je gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića zbog "izazivanja ili raspirivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje".

Najnoviji slučaj vandalizma na tablama zabilježen je pored magistralnog puta Jajce - Banjaluka na području opštine Mrkonjić Grad gdje je nepoznato lice posulo farbom tablu sa natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku".

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.