Одборник СНСД-а

Мркајић: До петка иницијатива за смјену Дедића

  • Извор: СРНА
  • 12.12.2023. 11:24

Одборник СНСД-а у Скупштини општине Братунац Марко Мркајић рекао је данас да ће до петка, 15. децембра, бити формулисана и поднесена иницијатива за смјену потпредсједника братуначке Скупштине Вехида Дедића због његовог ратног пута и признања да је био припадник злогласног одреда "Ел муџахедин".

Пријаву против Дедића због ових пријетњи, у петак, 8. децембра, поднио је предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић.

Он је Срни потврдио да је поднио пријаву против Дедића због његове ратне биографије, учешћа у злогласној јединици "Ел муџахедин" и пријетњи, те навео да постоји видео-снимак на друштвеним мрежама у којем Дедић говори о свом ратном путу и жељи да коље све што је српско.

Дедић се на федералним медијима хвалио злочинима

Дедић се на федералним медијима хвалио злочинима

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина обавијештен је о пријави против Дедића и наредио је предузимање мјера на документовању кривичног дјела јавно изазивање и подстицање насиља и мржње.

У Полицијској управи Зворник Срни је речено да је полиција у Братунцу 8. децембра примила пријаву због ширења мржње на националној основи.

"Братуначка Полицијска станица примила је пријаву коју је поднијело лице из Братунца чији су иницијали В.П. које је навело да, због тих пријетњи, страхује за личну и безбједност грађана своје националности", навели су из Полицијске управе Зворник.

Биће затражена Дедићева смјена: Наложено документовање јавног подстицања насиља

Биће затражена Дедићева смјена: Наложено документовање јавног подстицања насиља


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм