Грађани изнервирани

Од литијума до позива на бојкот избора у Србији: Пропала трибина у Лопарама

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2023. 16:48

У Лопарама је данас одржана трибина на којој је требало да буде ријечи о литијуму али су организатори и учесници одлучили да најмање говоре о теми те да овај скуп искористе како би пропагирали своје ставове и причали против Србије, њеног предсједника те позивали на бојкот избора.

Говорници на трибини позвали су окупљене грађане, који имају двојно држављанство, да не гласају на изборима у Србији који се одржавају 17. новембра. 

Овакве изјаве изазвале су револт и негодовање окупљених грађана. 

Грађани су, након ових изјава, масовно напуштали салу. Међу онима који су одлучили да напусте скуп и тако јасно покажу да су против изречених изјава био је начелник Лопара Радо Савић.

Окупљени кажу да не подржавају изјаве усмјерене против предсједника Србије Александра Вучића као и да нису за бојкот избора који се у Србији одржавају 17. децембра. 

"Ја вас молим да утичете на ваше, да не кажем земљаке, који имају двојно држављанство, који ће доћи 17. у Србију да гласају за ову погубну владу. Замолите их да не долазе. Тим поводом кад буду дошли, они су непожељни тамо...“, рекао је један од излагача након чега је једна жена рекла: "Немојте, господине...“

Након тога услиједило је гласно негодовање и протест окупљених.

Очигледно је да је ова јавна трибина само искоришћена да се окупе грађани како би се говорило против Србије и њеног предсједника Александра Вучића.

Позивање на бојкот избора свакако је супротно свим демократским начелима будући да су избори демократско право свих држављана једне државе ма гдје они да живе.

Очигледно је да појединци не бирају средства како би спровели своје циљеве па су тако и овом трибином још једном показали да не маре за грађане него их само користе за личну промоцију и пропагирање својих ставова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!