Општина у БиХ породицама даје по 500 марака

  • Извор: Кликс
  • 12.12.2023. 17:51

Општина Нови Град Сарајево додијелила је још 43 рјешења за новчану подршку у износу од по 500 марака породицама са свог подручја које су ове године добиле близанце, треће и свако наредно дијете.

Тиме је ову врсту подршке у овој години добило 155 породица.

Помоћник начелника за борачка питања, рад, социјална питања и здравство Тајиб Делалић и Тахир Машић, виши стручни сарадник за стручно оперативне и аналитичке послове уручили су родитељима рјешење за једнократну помоћ и пригодне поклоне, те им пожељели срећу.

"Ово је пројекат који се већ низ година реализује у Општини Нови Град Сарајево, рођење близанаца, трећег и сваког наредног дјетета. То је једнократна помоћ од 500 КМ по новорођеном дјетету. Данас су уручена 43 рјешења и подијељено је 24.000 КМ, у лијепој атмосфери, обрадовали смо родитеље и новорођену дјецу прије новогодишњих празника. Наша је порука да увијек могу рачунати на Општину Нови Град", истакао је Делалић.


Посао за 200 радника: БиХ добија фабрику вриједну 23 милиона КМ

Посао за 200 радника: БиХ добија фабрику вриједну 23 милиона КМ

Међу породицама којима је додијељена ова врста подршке, 28 породица добило је треће дијете, седам породица четврто, двије породице добиле су шесто дијете, док је једна породица добила седмо дијете.

Пет породица добило је близанце, међу којима је једна породица која је добила девето и десето дијете.

Џенета Мујезин, мајка близанаца и једне тек рођене бебе исказала је захвалност начелнику и Општини Нови Град Сарајево.

"Нама је заиста потребна свака врста помоћи у нашој држави и наш начелник се труди да што више помаже и олакша нам. И у ово вријеме свака помоћ добро дође, требало би да све општине, Кантон и федерални нивои уведу овакву помоћ. Данас имамо мајке које из здравствених или неких других разлога не могу да доје и онда су издаци за адаптирану храну велики и за једно дијете, а поготово троје или више дјеце. На овај начин осим што се помаже родитељима такође им се даје и подстицај да имају што више дјеце", рекла је Џенета.

Мирнес Радмиловић отац је троје дјеце.

Мирнес је такође изразио захвалност на помоћи Општини Нови Град.

"Ова подршка нам значи много, и драго ми је што се локална заједница одлучила на овакав вид помоћи и требали би сви у држави БиХ да помажу на овакав начин родитељима са троје и више дјеце. Средства која смо добили искористићемо за потребе наше дјеце", поручио је Мирнес.


Неки радници у БиХ би могли добити и више од 2.500 КМ

Неки радници у БиХ би могли добити и више од 2.500 КМ

Подршка породици и наталитету мјера је коју Општина Нови Град Сарајево проводи од 2015. године, као вид подршке породици и наталитету.

Ова помоћ има за циљ да се на неки начин барем симболично подрже родитељи који се опредијеле да имају вишечлане породице.

За ову намјену из буџета Општине Нови Град Сарајево за 2023. годину издвојено је 120.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)