Бијељина

Са којим средствима је Петровић помогао узгајивачима свиња?

  • Извор: АТВ
  • 20.02.2024. 19:19

До краја фебруара добићемо сав новац на име штете од афричке куге свиња. Није нам јасно зашто Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине, диже галаму, кажу у Удружењу узгајивача свиња Републике Српске. Кажу да није било помоћи ресорног министарства и Владе, узгајивачи би се тешко опоравили од пошасти која их је задесила. Зато су огорчени на прозивке Љубише Петровића, градоначелника Бијељине на рачун Министарства пољопривреде и Владе Републике Српске.

"Ја и остали узгајивачи, који су имали штету, имамо питање за градоначелника са којим је то средствима он то нама помогао. Нажалост, ми смо имали контакт као узгајивачи свиња, са градоначелником, 14 дана по почетку афричке куге свиња . Од тада су сви наши контакти са њим престали. Једноставно, из његовог разлога", каже Слободан Петрић, узгајивач свиња из Магнојевића код Бијељине..

То није спријечило Љубишу Петровића, градоначелника Бијељине, да покушава да се "кити туђим перјем" и да себи приписује заслуге Владе, поручују из Министарства пољопривреде. Петровић, наставља са грубим обмањивањем јавности, тврдњама како Министарство наводно жели да заобиђе исплату штета од афричке куге свиња, поручују из Министарства пољопривреде. 

"Петровић покушава себи да припише заслуге Владе"

"Градоначелниче, умјесто што константно пребројавате колико је новца исплатила Влада, засучите рукаве па креирајте мјере да и сами дате допринос у санирању ових штета и обнављању производње свиња, јер од кукњаве, нарицања и Ваше празне приче сељак нема ништа", поручено је из министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске.

Жалосно је што се муку пољопривредника градоначелник Бијељине користи зарад стицања, јефтиних политичких поена, поручују из Савеза пољопривредних произвођача Српске. Поручују да је чињеница да је министарство благовремено дјеловало на појаву афричке куге свиња. 

Насеља Петрово и Какмуж проглашена зараженим подручјима

Насеља Петрово и Какмуж проглашена зараженим подручјима

"Чињеница је да је обрачуната штета  свима који су имали, штету од афричке куге свиња, не питајући да ли је регистрована производња, једна свиња , три пет или 105. Локална заједница и није одговорила на високом нивоу и у оноликом обиму у којем би требала, када је ријеч и о самим гробљима која је требало обезбиједити за еутаназиране животиње", каже Стојан Маринковић, предсједник Савеза пољопривредних произвођача Републике Српске.

Ово је сарадник Петровића који голе жене вози у службеном возилу

Ово је сарадник Петровића који голе жене вози у службеном возилу

До сада су, Влада и Министарство пољопривреде, исплатили више од 21 милион КМ по основу штета од афричке куге свиња. Преостало је да узгајивачи свиња добију још око четири милиона марака. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.