Brza reakcija MUP-a Srpske

"Banjaluko očekuj masakr" - Identifikovan maloljetnik, otac saslušan

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2023. 09:34

Policija Republike Srpske identifikovala je lice koje je u komentaru na Jutjubu napisalo "Banja Luko očekuj masakr", a saslušan je i otac maloljetnika.

"Policijski službenici MUP-a Republike Srpske identifikovali su lice koje koristi kanal pod nazivom "Chad" na društvenoj mreži Youtube, a koje je ispod video objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi:"Banja Luko očekuj masak", piše u saopštenju MUP-a.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka koji je djelo kvalifikovao kao Ugrožavanje sigurnosti.

Kako FBI zna šta pretražuju djeca u Srbiji?

Kako FBI zna šta pretražuju djeca u Srbiji?

"Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a u PU Banjaluka su u svojstv svjedoka na navedene okolnosti saslušali A.P. oca maloljetnog lica, te su od istog oduzeti predmeti izvršenja gore navedenog djela", stoji u saopštenju.

Kako ATV nezvanično saznaje, radi se o sinu poznatog psihijatra, koji se čak nedavno referisao na dešavanja u Srbiji.

Saznajemo da su njegova pisanja po društvenim mrežama kvalifikovana kao krivična djela, a policija je izuzela mobilni telefon i laptop radi vještačenja.

U vezi sa navedenim, OJT Banjaluka biće dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Napravio čudovište: Kajaću se dok sam živ, biće gore od svake noćne more

Napravio čudovište: Kajaću se dok sam živ, biće gore od svake noćne more

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske apeluje na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u SRbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.