Часлав Ристић

Црне слутње форензичара о тијелу мале Данке

  • Извор: Телеграф
  • 18.04.2024. 14:32

Дјевојчица Данка Илић (2) убијена је 26. марта ове године у Бањском Пољу, а за злочин какав Србија не памти осумњичени су радници ЈКП "Водовод" из Бора Срђан Јанковић (50) и Дејан Драгијевић (50).

Како је "Телеграф.рс" писао, Драгијевић је у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару признао је убиство дјетета, да је тијело бацио на депонију, али два дана касније пребацио на другу локацију коју није желио да открије. Срђан се бранио ћутањем, а отказао је пуномоћје свом адвокату и тражио по службеној дужности.

"Моје мишљење је да су осумњичени нешто урадили са тијелом дјевојчице. Да су је раскомадали или запалили, а дијелове однијели можда чак и 50, 60 километара даље. Варају се, ако мисле да ће добити мању казну јер нема тијела. Довољан је и само ДНК дјетета нађен у возилу осумњичених да се осуде на доживотне казне затвора", каже за "Телеграф.рс" Часлав Ристић, форензичар у пензији.


Тома Фила открио колика је минимална казна за убице Данке Илић

Тома Фила открио колика је минимална казна за убице Данке Илић


Он је мишљења да полиција након овог времена тешко може наћи тијело убијене Данке.

Према његовим ријечима, једина шанса да се нађе тијело дјевојчице Данке Илић јесте да осумњиченима у затвору проради савјест.

"Из мог дугогодишњег искуства дешавало се да осумњичени након неког времена проведеног у притвору освијесте код себе шта су урадили и затраже разговор са тужиоцем коме би открили шта су урадили са тијелом. Нису ријетке ситуације да осумњиченима проради грижа савјест. Међутим, сјећам се случајева да су осумњичени ћутали о тијелу 40 година и да су тајну однијели у гроб", објашњава Ристић.

За помагање приликом уклањања тијела осумњичен је Радослав, отац Дејана Драгијевића. Он се у тужилаштву бранио ћутањем. Полиција је за помагање у злочину ухапсила и Дејановог брата који је умро у притвору у Бору.

На стотине припадника МУП-а од 26. марта чешљају сваки педаљ Бањског Поља и села у околини Бора. Готово да нема мјеста у Злоту које полиција није претражила. Међутим, тијело малене Данке Илић није нађено.

Саслушања

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару јуче су исказе дали родитељи убијене дјевојчице. У истој просторији са њима били су и осумњичени Срђан и Дејан.


Данкина мајка тражила да свједочи пред убицама, завршено саслушање

Данкина мајка тражила да свједочи пред убицама, завршено саслушање

"Смртна казна за њих је мало, они треба да робијају до краја живота. То су монструми, оно што проживљавамо све вријеме је неописиво. То може да разумије само онај ко је родитељ. Полиција нам је више пута долазила, узимала разне Данкине ствари, ништа не знамо, ни за ту крв на путу, ни у колима, ни ништа. Нама није јасно зашто нису звали Хитну помоћ, засто нису помогли, него су ово урадили. То што Ивана и ја трпимо све вријеме је страшно, зову нас разни људи, вријеђају, сваљују кривицу на нас. Ја сам морао да тражим да промијеним број, не можемо више... Када се све заврши ми ћемо изаћи у медије и све ћемо рећи", рекао је за "Телеграф.рс" Милош Илић, отац убијене дјевојчице Данке.

Данкини родитељи након саслушања у сузама су изашли из Тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: