Trstenik

Đak koji je izmakao stolicu profesorki pokušao izvršiti samoubistvo

 • Izvor: novosti.rs
 • 04.12.2022.10:41

Otac učenika (17), koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo, saznaju Novosti iz više izvora.

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije donio prijedlog o isključenju iz škole, navodno je pokušao da se objesi.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mjesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svjesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odjeljenja za intenzivnu njegu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnijelo je prošle nedjelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv njega i drugog učenika (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja (18), koji je kao i njegov drug cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice đaka, čime je usvojen predlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donijet na sjednici 23. novembra. a treći se ispisao dan prije zasjedanja Vijeća.

Pročitajte i:

Sankcije za učenike koji su maltretirali nastavnicu

Ministar otkrio moguće sankcije za učenike koji su napali profesoricu

Divljačko ponašanje učenika: Napali učiteljicu na času i snimali
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.