Trodnevna žalost

Danas protest u Gradačcu

  • Извор: Агенције
  • 12.08.2023. 10:42

U Gradačcu od danas traje trodnevna žalost nakon što je juče trostruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dvojicu ljudi, a potom je izvršio samoubistvo.

Nizama Hećimović ga je nedavno napustila nakon što ga je nekoliko puta prijavila za nasilje i od njega se skrivala kod tetke. Tu ju je oteo, odveo na drugu lokaciju i tamo ubio pred bebom. Sve je uživo prenosio na Instagramu. U centru Gradačca ubio je i Ondera Džengisa i njegovog sina Denisa. Još troje ljudi je ranio, među kojima je i jedan policajac. 

Odluka o trodnevnoj žalosti u Gradačcu donesena je juče na sjednici Kolegijuma Gradskog vijeća. 

Posljednja objava ubijene Nizame: Beba će učiniti ljubav jačom

Posljednja objava ubijene Nizame: Beba će učiniti ljubav jačom

Ova svirepa ubistva šokirala su javnost u BiH i regiji.

Zbog činjenice da je Sulejmanović svoju nevjenčanu suprugu Nizamu prvo krvnički pretukao, potom je, krvavu i s brojnim povredama, snimao, a onda joj hladnokrvno pucao u glavu, danas će u Gradačcu biti održani protesti. Najavljeni su za 12 sati.

"Pozivamo sugrađane i sugrađanke da u 12 sati dođu na Trg Alije Izetbegovića i pridruže se našem spontanom okupljanju s ciljem osuđivanja svakog oblika nasilja", rekla je juče za portal Dnevnog Avaza Nerma Šarić.

Podsjetimo da je Nizama Hećimović barem dvaput prijavila ubicu za nasilje, posljednji put četiri dana prije ubistva. Međutim, sud je tada odbio zabranu približavanja za Hećimovića.

Пратите нас и путем Вибера