Оптужница

Директор школе раднике ”частио” горивом

  • Извор: АТВ
  • 11.01.2024. 17:11

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Љубише Ђурића, директора Основне школе "Никола Тесла" у Дервенти, којом се терети да је себи и радницима школе омогућио да у властита возила сипају гориво на рачун школе. Тиме је оштетио Буџет Српске за око 12.000 КМ.

Републичко јавно тужилаштво Републике Српске Ђурићу је на терет ставило кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

"Ђурић се терети да је од 21. августа 2015. до 31. августа 2021. године у Дервенти као директор ОШ "Никола Тесла", у намјери да себи и другима прибави корист, искористио свој службени положај и овлашћења, кршећи закон и интерне прописе ове јавне установе, на начин да је себи и радницима запосленим у наведеној јавној установи омогућио сипање горива у властита путничка моторна возила на рачун наведене установе, без претходног издавања налога за службена путовања, а запосленим радницима омогућио и кориштење службеног моторног возила ради доласка на посао и одласка с посла, те тако себи и другима прибавио имовинску корист у износу од 11.928,03‬ КМ, а на штету буџета Републике Српске", саопштило је Републичко јавно тужилаштво.

У другој тачки оптужнице се наводи да су радници добијали накнаде по основу трошкова превоза, а потом исте накнаде подизали са својих рачуна и по налогу директора враћали у рачуноводство школе, да би исти били евидентирани у неслужбеним евиденцијама. Након тога је наведени новац у износу од 7.959,28 КМ оптужени присвојио, те на начин себи прибавио противправну имовинску корист у наведеном износу, а на штету буџета Републике Српске.

Оптужницом је предложено да се Љубиши Ђурићу изрекне мјера безбједности Забрана вршења позива дјелатности или дужности, односно забрана обављања дужности директора основних школа у одређеном трајању.   

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.