ПУ Бањалука

Ђоко Екватор пријављен за нову превару: Наплатио стан, који није саграђен!

Против Ђорђа Ђоке Давидовића, директора фирме ”Екватор”, полиција је данас поднијела нову пријаву тужилаштву због сумње да је преваром прибавио корист у износу од 174.720 марака!

У ПУ Бањалука наводе да извјештај поднесен због сумње да је почињено кривично дјело преваре.

”Ђ.Д. се сумњичи да је као директор и одговорно лице предузећа из Бањалуке, наведено кривично дјело починило у временском периоду од 25. децембра 2018. до 15. марта 2023. године, чиме је прибавило противправну имовинску корист у износу од 174.720 КМ”, саопштила је полиција.

Како сазнаје АТВ пријава се односи на два стана и два паркинг мјеста у улици Вељка Млађеновића у бањалучком насељу Нови Борик које је Давидовић продао оштећеном. Све је уредно наплаћено, али купац никада није уселио у стан, нити је градња зграде завршена. У међувремену закључили су и поравнање по којем је Давидовић био дужан да му исплаћени новац врати до 15. марта 2023. године, али то није учинио до данас. 

Ђоко Екватор осумњичен да је ”сврнуо” 8,2 милиона марака

Ђоко Екватор осумњичен да је ”сврнуо” 8,2 милиона марака

Прошле седмице против Давидовића и ”Екватора” поднесена је пријава због сумње да су починили 20 кривичних дјела којима су прибавили корист у износу од 8,2 милиона марака. Пријава се односи на пословање са градом Бањалука и Топланом, али и на некретнине у Новом Борику, гдје је чак утврђено да су исте некретнине по два или више пута продаване различитим купцима.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм