Осуђен

Говорио тужиоцу да је кепец, псовао и пријетио да ће је убити

  • Извор: Независне
  • 29.01.2024. 08:15

Јасмин М. осуђен је на три мјесеца затвора јер је вријеђао тужиоца и пријетио јој да ће је убити, те му је због кривичног дјела напад на службену особу у вршењу послова сигурности ову првостепену неправоснажну пресуду изрекао Општински суд у Травнику.

Оптуженом се стављало на терет да је 20. октобра 2022. године око 8.40 часова у просторијама Општинског суда у Зеници, у ходнику испред суднице, озбиљно пријетио да ће напасти Р.Б., тужитеља Кантоналног тужилаштва Зеничкодобојског кантона.

Према оптужници, у присуству супруге К.У., док су чекали почетак рочишта за изјашњење о кривици, тужиоцу Р.Б., која је поступала у том предмету и која је чекала у ходнику испред суднице, гласно је упутио псовке и пријетње, пишу Независне.

"Након тога је тужитељ позвао службенике Судске полиције, који су дошли из приземља зграде, и затражила заштиту од њих", наводи се у оптужници.

Лукић: Тражили смо поновно спајање процеса против Додика и мене, Суд доказао да је ово политички процес

Лукић: Тражили смо поновно спајање процеса против Додика и мене, Суд доказао да је ово политички процес

Судски полицајци И.Ч. и Ј.З. су пришли до њега и легитимисали га.

Јасмин М. је наставио и даље да пријети и вријеђа је говорећи: "Ти си обично ђубре, колишна си, иста си кепец, којој треба к.... ", због чега су га судски полицајци упозоравали на недолично понашање, говорећи да престане.

Међутим, Јасмин М. је то игнорисао те је наставио да пријети ријечима: "Ја ћу те наћи и неће на овоме стати. "

"Ако полицијски службеници поднесу пријаву, ја ћу је убити", довикивао је оптужени, због чега се она јако узнемирила и осјетила страх и нелагоду.

У Бијељини одржан фестивал вина и традиционалних производа

У Бијељини одржан фестивал вина и традиционалних производа

Суд је донио поменуту неправоснажну пресуду по оптужници Кантоналног тужилаштва Средњобосанског кантона због кривичног дјела напад на службену особу у вршењу послова сигурности из члана 359, став 1, Кривичног закона ФБиХ.

Међутим, незадовољно одлуком провстепеног суда, Кантонално тужилаштво Средњобосанског кантона уложило је жалбу на првостепену пресуду због одлуке о казни, с приједлогом да Кантонални суд у Новом Травнику побијану пресуду Општинског суда у Травнику преиначи у одлуци о кривичноправној санкцији и оптуженом Јасмину М. изрекне казну затвора у дужем трајању.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: