Данко Будић

Храбри градишки пумпаџија спријечио разбојништво: Одмах сам препознао ко је! ВИДЕО

  • Извор: АТВ
  • 01.12.2023. 11:41

У градишком селу Ламинци, синоћ је спријечен покушај разбојништва.

Наиме, маскирани разбојник иницијала А.Ј. је око 20.45 часова уз пријетњу металном шипком покушао отуђити новац из једне бензинске пумпе.

Покушај пљачке бензинске пумпе у Градишци, ухапшен осумњичени

Покушај пљачке бензинске пумпе у Градишци, ухапшен осумњичени

У томе га је спријечио храбри радник, Данко Будић.

Овај Градишчанин, за АТВ каже да је одмах препознао о коме је ријеч.

- Све се догодило јуче око 20.45 часова на бензинској пумпи у Ламинцима. Док сам приводио смјену крају, на врата је ушао маскирани разбојник. На глави је имао фантомку, док је у руци држао металну шипку. Чим је ушао, рекао је "дај паре, требају ми за мајчину операцију, знам гдје стоји новац". Међутим, по тренерци, по грађи, гласу и због тога што му је фантомка спала, ја сам препознао ко је. Ријеч је о нашем бившем раднику, радио је на нашој пумпи у мјесту Брестовчина. Ријеч је о Амару Јусуфовићу. Препознао сам га и рекао му "какве паре Амаре, шта је са тобом, да ли си пијан". Још сам му рекао да не може добити паре, али он није одустајао и стално је тражио новац. Затим сам одлучио да из касе извадим 50 КМ, како бих му пришао и савладао га. Потом му говорим узми новац, на шта он мени одговара "није то све, има још новца". Ја како прилазим њему он излази уназад на врата. У том тренутку, ударам га вратам по прстима, а затим и два пута у главу, исто вратима. Након тога, наилази аутомобил да точи гориво, а разбојник се даје у бијег - прича Будић за АТВ.

Како даље наводи храбри пумпаџија, полицији је одмах рекао о коме се ради.

- Рекао сам ко је разбојник и да сам га препознао по одјећи и физиономији - закључио је Будић.

О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању предмета, те да се у редовној процедури против лица А.Ј. поднесе извјештај за почињено кривично дјело.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)