МУП ФБиХ

Исак се огласио о великој акцији СИПА-е, одговорио и гдје је директор ФУП-а Вахидин Муњић

  • Извор: Кликс
  • 22.04.2024. 13:28

Министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак обратио се данас медијима поводом велике акције којом руководе полицијске агенције у БиХ, а у којој је до сада било привођења високорангираних званичника.

Исак је нагласио да потпуно повјерење полаже у полицијске службенике те да сада преостаје да видимо шта ће се даље дешавати по овом питању.

Подсјећања ради, у току је акција "Блек Тај 2", по налогу Тужилаштва БиХ, којом руководи СИПА-е уз помоћ Еуропола, ДЕА и ФБИ.

На питање о томе што се спекулише да ли је ухапшен в.д. директор ФУП-а Вахидин Муњић, Исак каже да је прије неколико тренутака био с њим.

Због картела

Због картела "Тито и Дино" биће приведен и директор ФУП-а Вахидин Муњић?

"Вахидин Муњић је био прије неколико минута био у својој канцеларији гдје су били и припадници СИПА-е и МУП-а КС. Сада не знам гдје је, али сам прије неколико минута био с њим", казао је Исак.

Истакао је да грађани вјерују ФМУП-у те да ће ова агенција оправдати очекивања.

"Грађани цијене полицију ФБиХ и она иза себе има значајна достигнућа. Ради се о предмету и догађајима од прије три, четири године и не знам шта се тада дешавало. Мало ми је неозбиљно да прикупљање доказа траје оволико година, уколико је било доказа, тада је то требало бити ријешено", поручио је Исак.

Нагласио је да ће, уколико се покаже да је било ко из ФМУП-а и ФУП-а био умјешан у криминал, бити и санкционисан.

Огласило се Тужилаштво БиХ о великој акцији у три града

Огласило се Тужилаштво БиХ о великој акцији у три града

"Ако буде умијешаности у било какву криминалну радњу, сви они који се баве криминалом, никада неће имати моју подршку. Само по закону и никако другачије", истиче министар.

Министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак и премијер ФБиХ Нермин Никшић одржали су данас састанак поводом опсежне акције "Блек Тај 2" која се проводи широм БиХ.

Исак је Никшића угостио у просторијама Федералног министарства унутрашњих послова.

МУП КС о привођењу високих дужносника у полицији: Докази су прикупљени из криптованих апликација

МУП КС о привођењу високих дужносника у полицији: Докази су прикупљени из криптованих апликација

Саговорници су нагласили да вјерују у законит и исправан рад свих институција те да стављају на располагање истражним органима сву документацију, као и све што је потребно, а што би могло допринијети расвјетљавању наведених догађаја.

Такође, наглашавају да ће Федерално министарство унутрашњих послова и Федерална управа полиције наставити да у складу са својим надлежностима проводе редовне активности без обзира на наведене околности.

Никшић и Исак наставиће да прате рад истражних органа без намјере да утичу и ометају ток истраге дајући пуну подршку законитом раду надлежних институција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм