Језиво

Испливале Скај поруке: "Заклаћу га, у све ти се кунем"

  • Извор: Агенције
  • 19.10.2023. 10:40

Припадници једне од ћелија кавачког клана сумњали су да их Цетињанин Никола Дрецун шпијунира полицији након што је ухапшен, због чега су направили план да са њим то “испеглају” како би повукао изјаву, а да га убију кад изађе из затвора.

То се наводи у њиховој комуникацији на криптованој телефонској апликацији, достављеној црногорским истражитељима и суду.

“Је л’ истина да Дрецун пјева у мурију? Аооо. Кажу да је причао да је пуцао некога итд. Нагрдиће нас ако проговори. Ја не могу да вјерујем... Убићу га је*’о сам му мајку”, шаље Горан Ракочевић 11. маја 2020. године Радовану Мујовићу.

Њих двојица дописивали су се преко криптоване Скај апликације, а у једном тренутку Ракочевић пише и ко му је рекао да Дрецун сарађује са полицијом:

“Мене Амиго каже да све шпија. Бруке црне. Брате да не млати шта тај смећар. Довољно је да те помене само, ал’ није га ваљда бог убио. Имаш ли кога тамо да то провјериш... Све му је**м... Само да не лаје нешто што не треба. Заклаћу га, у све ти се кунем”, шаље Ракочевић истог дана.

УИО и СИПА: Одузет духан и цигарете у вриједности од 288.750 КМ

УИО и СИПА: Одузет духан и цигарете у вриједности од 288.750 КМ

Наредних сати он и Мујовић, произлази из порука, страхују да Дрецун полицији не исприча “нешто за Френка”, а потом Ракочевић од Никшићанина тражи да и он провјери у Специјалном полицијском одјељењу “шпија ли” њихов сарадник.

“Мало нам је муке него још он да нам је задаје, мајку ли му је**м шпијунску... Јави ако шта сазнаш. И требао си маћ’ тај тел да шта овај не каже... Само да не каже да си га ти послао... А бгм сам рекао прије неки дан Френку да га ћера. Је**м ли му мајку наркоманску”, Ракочевић пише Мујовићу.

Све су пропјевали Дан касније, око 7 сати изјутра, обавјештава Никшићанина да је Дрецун све признао полицији:

“Све су пропјевали. Рекли су за тебе треба да га шипкају. Свашта су причали. И за Детлића и Липу... Ето их у болницу изломљени... Јадан од њих је поменуо да си их ти послао да овога ишипкају”...

Шенген пропао: Словенија уводи контроле на граници са Хрватском?

Шенген пропао: Словенија уводи контроле на граници са Хрватском?

Тада праве план да Мујовић “упре” адвоката из Никшића (име је познато редакцији), да Дрецуна и Маринка Рајковића убиједи да промијене исказ у тужилаштву.

Уз погрдне квалификације на рачун тог адвоката, констатују да је он и раније заступао Рајковића, а онда Ракочевић савјетује Мујовића да пронађе неког другог из Никшића:

“Нека узме пуномоћ за обојицу од ***** и нека неко узме папир и до ЦТ да то потпишу њихови, једино тако, иначе овако овај ће све потврдити у тужилаштво и на***али смо”.

У данима након тога кавчани су, произлази из порука које размјењују преко Скај апликације, у Истражном затвору припремили екипу да убиједи Дрецуна да промијени изјаву, да исприча како је под присилом признао да је дио клана и која су му била задужења...

И док припремају стратегију, међусобно размјењују поруке што све мора Дрецун да уради да би дјеловао увјерљивије:

“Нема шпијања брате па кад би нас побили. Али видјеће шта се ради кад се шпија, само да ово испегламо.. Је ли узео све те налазе од доктора. Мора све то да скупи од тих доктора, да се види да су га били”, пише он.

Полицајац оптужен да је током увиђаја украо дукате!

Полицајац оптужен да је током увиђаја украо дукате!

Након тога констатује и какав план имају за Дрецуна:

“Причај само са њим све фино док то не испегла, па ћемо га одрат кад искочи”, поручује Ракочевић.

Дрецун је првобитно полицији признао да је са сада покојним Николом Ћупићем покушао да убије Драгана Рогановића, наводно некадашњег тјелохранитеља прве жртве кокаинског рата Горана Радомана.

Рекао је да је то учинио када му је Ћупић понудио дил - да му опрости дуг у замјену за ликвидацију Рогановића.

Испичао је полицајцима и како изнутра функционише та ћелија кавчког клана, која је била под командом Никшићанина Радована Мујовића и Будванина Василија Рафаиловића.

Специјално државно тужилаштво терети Мујовића, Рафаиловића и још 20 окривљених за стварање криминалне организације и планирање убиства Будвана Марка Љубише Кана, Горана Словинића Брала и новинарке Оливере Лакић...

На оптужници су Петар В. Липовина, Митар Д. Марковић, Филип М. Кнежевић, Жарко Ж. Пејаковић, Лазар М. Недовић, Александар Б. Ћетковић, Бошко Ж. Павловић, држављани Србије Јован Мирковић и Александар Стевановић, Марко А. Зорић, Никола З. Марић, Урош В. Ђурђевац, Горан В. Ракочевић, Иван Р. Брновић, Никола П. Дрецун, Александар З. Ђурђевац, Мошо И. Паовић, Урош В. Вучинић, Давор Х. Авдић и Немања М. Зуровац.

Код навијача Сарајева пронађена марихуана и спид

Код навијача Сарајева пронађена марихуана и спид

Свједоци тужилаштва у том предмету су Маринко Рајковић и Бајрам Писта, које Мујовић и екипа више пута помињу у негативном контексту.

На претходним рочиштима радили су тачно оно што су се договарали преко Скаја - оптуживали полицију и тужилаштво за изнуду признања, не би ли пред Вишим судом оборили оптужницу СДТ-а.

То су чинили окривљени Александар Ђурђевац и Урош Вучинић, који су испричали да су преживјели полицијску тортуру приликом истраге против криминалне групе којој су, тврде тужиоци, припадали.

Тврде да су их мучили припадници специјалног полицијског тима, на челу са Петром Лазовићем, преносе Вијести.ме.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.