Већина била у алкохолисаном стању

Избила туча, мост пукао док су људи бјежали: Евакуисано 30 младих са сплава "Картел"

  • Извор: Агенције
  • 24.12.2023. 08:46

Сплав "Картел" на Савском кеју код Сајма у Београду је током ноћи почео да тоне, док је на њему био велики број младих, претежно средњошколаца. Многи су у паници скакали у воду, а полиција је сва лица, њих око 30, евакуисала на сплав поред, речено је Танјугу у МУП-у.

Хитна помоћ је збринула 10 малољетника, док је двоје 17-годишњака превезено на ВМА због алкохолисаности. Повријеђених није било.

Један од гостију који се затекао на сплаву у тренутку потонућа испричао је репортерки "Блица" како се цијела драма одвијала и открио да је свему претходио инцидент између гостију и обезбјеђења.

Излазак се претворио у сцене из хорора: Сплав почео да тоне, људи скакали у Саву

Излазак се претворио у сцене из хорора: Сплав почео да тоне, људи скакали у Саву

"Журка је требао да траје до неких пола два, али је неколико момака из обезбјеђења ушло на сплав и кренуло редом да избацује људе, укључујући и мене. Замолио сам да ми кажу разлог, али само су ми рекли: Изађи напоље. Послије десетак минута већа група људи почела да излази и да се супротставља обезбјеђењу. Тада је кренула туча", рекао је "Блиц" свједок потонућа сплава "Картел".

Мост је пукао док су људи бјежали.

"Одједном је кренула маса људи. Излазили су са сплава, гурали се, вриштали... Сви су дошли до моста који спаја сплав и обалу. Мост је почео да пуца, а сплав да тоне и сви који су трчали са сплава упадали су у воду. Нису знали да је мост пао и онда су пали у воду. Једни друге су спасавали", рекао је овај свједок.

У МУП-у кажу да су у 00.37 добили дојаву да сплав тоне и да су људи у води.

"Доласком на лице мјеста у 00.44 установљено је да сплав тоне и да је потребна евакуација људи са сплава и из воде. Мост између сплава и обале је потонуо", рекли су из МУП-а.

Потукли се па изболи један другога: Преминули држављанин БиХ и Словенац!

Потукли се па изболи један другога: Преминули држављанин БиХ и Словенац!

Свих 30 особа које су се затекле на сплаву евакуисано је на сплав поред, а у акцији спасавања учествовали су ријечна полиција, жандармерија, као и 25 припадника Ватрогасно спасилачке јединице. 

У Хитној помоћи кажу да је све почело дојавом о тучи на сплаву.

Према ријечима дежурног љекара, велики број младих био је у алкохолисаном стању.

Пратите нас и путем Вибера