OJT Banjaluka

Napao djevojku i prijetio stanaru zgrade: Predložen pritvor za Banjalučanina Dejana Tatića

  • Извор: АТВ
  • 07.07.2022. 13:30

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za Banjalučanin Dejana Tatića (22) iz Banjaluke zbog sumnje da je napao svoju djevojku T.V., kao i zbog prijetnji sugrađaninu.

Naime, osumnjičeni Tatić je 4. jula u Ulici Branka Popovića udario djevojku s kojom je u emotivnoj vezi, te je prijetio da će napasti i oštećenog B.R. i njemu bliskog lica.

Tatiću se takođe stavlja na teret da je, za sada u tačno neutvrđenom vremenskom periodu, radi prodaje držao veću količinu opojne droge koja svojim izgledom asocira na ekstazi.

On je osumnjičen da  je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, u sticaju sa krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da  bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni počiniti krivično djelo kojim prijeti shodno članu 197. stav 1.  tačka  b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, saopšteno je iz OJT Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banja Luci.  

Stanari zgrade u Ulici Branka Popovića, u banjalučkom naselju Lazarevo u strahu su od Dejana Tatića, koji im kako kažu, danima pravi probleme, te mole policiju, ali i Grad Banjaluku da im pomognu.

Napiasli su pismo u kojem traže da budu zaštićeni, a više o tome čitati ovdje.


  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.