U sudnici

Lalić otkrio jezive detalje o mašini za mljevenje mesa

  • Извор: Курир
  • 08.11.2022. 15:17

Srđan Lalić, visokopozicionirani pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je juče tokom skoro dva sata svjedočenja priznao šest neriješenih ubistava i tri obuhvaćena optužnicom, danas nastavlja izlaganje.

- Molim Vas sudija da utvrdite da li je isti papir od juče koji imam ispred sebe - rekao je Lalić, a pošto je sudija potvrdila da je riječ samo o tezama na jednom papiru, on je nastavio sa izlaganjem.

Dodao je da se "ne bi osvrtao na komentare", aludirajući na Miljkovićevo izlaganje.

- Juče sam se zaustavio kod otmice i ubistva Gorana Veličkovića, to je bilo 3. avgusta 2020. godine. Sutradan smo došli opet do kuće oko podneva, uništavalo se tijelo Gorana Veličkovića, u tome sam prvi put učestvovao. U garaži s desne strane, na dvije palete, stajala je mašina za mljevenje mesa. Prvi put sam vidio taj proces, najlonima su se zaštićivali zidovi. Kada se to završilo, pomogao sam Belivuku da ispred garaže, na travnatom dijelu, zapali dijelove garderobe, plastične folije, kade, parče fosne, sjekiru - nastavio je izlaganje Lalić.

Naveo je da je bila velika vatra i da su to prevrtali lopatom.

- U večernjim časovima smo se ponovo vratili, džipom koji je Belivuk pozajmio od jednog Brace sa stadiona, došli smo Belivuk, Miljković, Miloš Budimir i ja. Došli smo do rijeke, izručili sadržaj, Miloš Budimir je ušao u rijeku i prosuo džakove - rekao je Lalić i naveo da je juče zaboravio da kaže da su u proljeće 2020. godine na stadionu Belivuk i Miljković pokazivali slike momka kom je na utabanoj zemlji odsječena glava.

- Rekli su da je to škaljarski klan poslao kavačkom klanu, i prvo smo mislili da je to izvjesni Strahinja, kog je namamio Aleksandar Šarac za 200.000 evra i namamio ga škaljarcima - pričao je Lalić, ali ga je prekinuo advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović navodeći da govori o stvarima koje nisu u optužnici i da ih "samo opterećuje".

Lalić je međutim, naveo da o tome priča jer je grupa posle toga postala izuzetno nasilna.

- Nije mi cilj da to obogatim detaljima, čisto želim da objasnim, da slika bude kompletna , da se zna da je grupa postala nasilna jer su članovi postali zabrinuti za svoj život - objasnio je Lalić.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм