Srbija

Majka krvnički tukla sina i kćerku, pokrenut postupak za lišavanje roditeljskog prava

  • Извор: Курир
  • 12.05.2023. 20:04

Prije gotovo dvije godine javnost je uznemirio snimak na kome majka udara i šutira dvoje male djece. Djeca su u međuvremenu bila kod oca koji je nasilje i prijavio. Centar za socijalni rad u Leskovcu poštujući sve pravne akte odlučio je da djeca budu izmještena u hraniteljsku porodicu zbog čega je otac protestovao ispred ove ustanove.

Djeca su mi oteta, tvrdi Aleksandar Stojković, i peti dan ne znam ništa o njima. Nakon susreta djece sa majkom u prostorijama Centra za socijalni rad umjesto da ih odvede kući, kaže, saopšteno mu je, da mu se oduzimaju i da će biti smještena u hraniteljskoj porodici.

- Ta žena kod koje su djeca je inače bila medicinska sestra inače bliska, ne bliska nego rođaka advokatske kancelarije Gandi tako da meni je sve to sumnjivo zato i kažem da je ovo otimanje djece - kaže Aleksandar Stojković, otac dvoje djece.

Ovim povodom oglasili su se iz kancelarije koja zastupa majku djece. Kažu da Stojković iznosi netačne činjenice zanemarujući interes djece i da bliže informacije ne mogu da iznesu, jer je riječ o maloljetnoj djeci smatrajući da je Centar postupio u skladu sa svim važećim zakonima. U Centru za socijalni rad naglašavaju da je ovakvu odluku donio tim stručnjaka imajući u vidu interes djece.

- Centar za socijalni rad donio odluku da se djeca izmjeste i smjeste u hraniteljsku porodicu, a posebno iz razloga, jer su roditelji do te mjere zapustili djecu da su djeca bila izuzetno i edukativno i zdravstveno zapuštena, zanemarena na taj način i ugrožena, jer dijete koje je školskog uzrasta duži vremenski period nije išlo u školu, nije imalo obavezne zdravstvene preglede i obaveznu vakcinaciju - navodi Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad Leskovac.

- Dvije godine sam ja bio dobar otac i onda odjednom sam ja njima loš i to samo iz razloga zbog nekih činjenica koje nisu istinite i samo zbog toga što te riječi koje su oni unijeli u rješenje je na osnovu toga što je majka rekla prilikom viđenja djece - kaže Aleksandar Stojković.

Centar za socijalni rad je postupio po Zakonu, nakon što je duži vremenski period radio sa porodicom. Šest mjeseci trajale su mjere korektivnog nadzora koje su trebale da otklone nedostatke i zaštite maloljetnu djecu.

- Protiv roditelja smo pred nadležnim sudom pokrenuli postupak za lišenje roditeljskog prava - kaže Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad Leskovac.

Lišavanje roditeljskog prava je privremeno. Nažalost zbog napada na advokata majke svoje djece Aleksandar Stojković će morati 3 mjeseca da provede u zatvoru. Zbog odugovlačenja slučaja nasilja nad djecom, ali i brakorazvodne parnice protiv tužioca, sudija, pravnika i direktora Centra za socijalni rad podnio je krivične prijave.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.