Niš

Malčanski berberin se crvenio dok je djevojčica davala iskaz: Otac nije izdržao, morao je izaći

  • 02.10.2020. 16:58

U Nišu je u Višem sudu danas nastavilo suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao djevojčicu od 12 godina iz sela Suvi Do. Žrtvina porodica je za "Telegraf" ispričala kako je hrabra djevojčica danas svjedočila o zločinu.

- Ona je bila u posebnoj prostoriji. Još jedna žena je bila sa njom, a mi smo bili u sudnici. Nama je bilo grozno, ali sa druge strane nam je drago što je govorila istinu i dokazala još jednom da je ona samo lavica i ništa više. Sve je istinito ispričala i opisala je svaki detalj. Podnijela je sve hrabro i rekla je da joj je kamen pao sa srca. Dok je moja kćerka pričala, vidjela sam da je Ninoslav bio crven, vjerovatno od bijesa, ne znam šta je sa tim čovjekom, ali mi smo jedva izdržali njegovo prisustvo - kazala je žrtvina majka za "Telegraf".

Otac djevojčice koju je zlostavljao Jovanović nije mogao do kraja ostati u sudnici.

- Nisam se dobro osjećao dok sam slušao ispovijest svoje kćerke. Napustio sam sudnicu poslije pola sata njene priče. Prvi put sam saznao neke stvari. Ja sam cijeli dan bio nervozan. Dva i po sata je bio razgovor tako da sam ja prezadovoljan što se tiče njene izjave. Dokazala je još jednom da je prejaka djevojčica za njene godine. Mislim da će pravda biti zadovoljena i da će dobiti doživotnu robiju - ispričao je otac.

Žrtvina baka, vidno uznemirena, sa suzama u očima, kazala da ne zna kako će izdržati .

- Očigledno se vidi da dijete ima traumu. Djetetu nije dobro - istakla je.

Glavni pretres u predmetu optuženog Ninoslava Jovanovića je održan, optuženi je tražio odlaganje iz istih zdravstvenih razloga iz kojih je i prethodnog puta odloženo.

Sud nije prihvatio molbu za odlaganje i glavni pretres je održan. Ispitivana je maloljetna oštećena, koja ima status posebno osjetljivog svjedoka, prema pravilima Zakona o krivičnom postupku o ispitivanju posebno osjetljivih svjedoka, iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i upotrebom tehničkih sredstava za prijenos slike i zvuka.

Idući glavni pretres je zakazan za 14. oktobar u 11 sati.

Тагови: