Na osnovu Interpolove potjernice

Marko Momić osumnjičen za ubistvo Mihajla Stupara Šmita uhapšen u Beogradu

  • Извор: Агенције
  • 11.05.2022. 14:52

Marko Momić (41) iz Prijedora, osumnjičeni za teško ubistvo Mihajla Stupara zvanog Šmit, uhapšen je u Beogradu, saznaje UNA.

Dobro obaviješteni izvor pomenutog portala kaže da je Momić uhapšen jutros oko 8 časova na osnovu međunarodne Interpol potjernice koju je za njima raspisalo pravosuđe Republike Srpske.

Momić se od marta prošle godine nalazio u bjekstvu, a direktno je osumnjičen za ubistvo Stupara koji je 11. marta prošle godine ubijen u naselju Raškovac, u blizini rijeke Sane u Prijedoru.

Stuparevo tijelo je pronađeno nekoliko sati nakon zločina, a istragom je utvrđeno da je brutalno pretučen bejzbol palicom i pregažen automobilom.

Tragovi krvi pronađeni su u krugu od oko 100 metara i ukazivali su da je između njega i ubice došlo do sukoba, koji je prerastao u krvavi zločin. Nađeni su i polomljeni ostaci drvene palice kojom se vjeruje da je pretučen, kao i tragovi koji ukazuju da je pregažen automobilom.

Kao motiv ubistva pominjala se Šmitova veza sa trgovinom narkoticima, a među osumnjičenima se našao i Dalibor Railić zvani Dugi, koji je osumnjičen kao nalogodavac ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Inače, a Momićem traga i pravosuđe Hrvatske zbog teškog ubistva i razbojništva koje je, kako nezvanično saznajemo, počinjeno u novembru 2019. godine u Selniku kod Ludbrega. Po toj poternici Momić je uhapšen u decembru 2020. godine i tada su mu određene mjere zabrane koje je prekršio.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.