Муџахедин најављивао убиства невјерника: Подгори предложен притвор

Тужилаштво БиХ затражило је одређивање једномјесечног притвора за Едина Подгору (51) из Зенице осумњиченом за пријетње тероризмом на друштвеним мрежама.

У Тужилаштву БиХ наводе да је СИПА против Подгоре поднијела пријаву због сумње да је 18. априла на Фејсбуку објавио узнемирујући видео снимак.

”Осумњичени је на друштвеној мрежи јавно објавио видео снимак узнемирујућег садржаја у којим пријети широј популацији становништва, да је муџахедин и у којем најављује убиства кјафира `невјерника`”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Осумњичени је након објаве идентификован, лоциран и ухапшен. Од њега су одузети предмети и средства који ће бити кориштени као доказ у поступку, а осумњичен је за кривично дјело тероризма.

Хапшење због тероризма: Зеничанин пријетио убиством невјерника и чифута

Хапшење због тероризма: Зеничанин пријетио убиством невјерника и чифута

”Мјера притвора предложена је из разлога због опасности да би боравком на слободи могао поново учинити кривично дјело или довршити започето, као и због нарочитих околности извршења кривичног дјела, гдје би пуштање осумњиченог на слободу проузроковало узнемирење јавности и грађана”, наводе у Тужилаштву БиХ.

Подсјетимо, Подгора је ухпашен у акцији СИПА након што је на свом Фејсбук профилу објавио видео у којем говори да је ”кренуо убијати невјернике и чифуте, те непријатеље муслимана” и говори да ће убијати ножем који се види на видеу, као и пиштољем непознате марке. Нож и пиштољ су пронађени, а испоставило се да се не ради о ватреном оружју.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм