Породица Пауновић

Наручила убиство мужа, хуманитарци јој направили кућу

  • Извор: Блиц
  • 08.10.2023. 16:23

Цијела Србија ујединила се прије два мјесеца у тузи породице Пауновић која је остала без вољеног оца четворо д‌јеце и супруга који је, како се тада вјеровало, страдао у саобраћајној несрећи када се његово возило преврнуло и запалило.

Једна домаћа хуманитарна организација тада је одлучила да удовици Слађани помогне тако што ће њој и д‌јеци обезбиједити сигуран кров над главом, а онда је услиједио шокантан обрт!

Како су медији тада писали, Дејан П. из села Клокочевац страдао је 5. августа у саобраћајној несрећи, а готово одмах по сазнању ове потресне информације фондација “Хумана срца” из Београда одлучила је да помогне удовици Слађани и њено 4 д‌јеце не слутећи да ће иста та Слађана два мјесеца касније бити оптужена да је наручила убиство супруга Дејана са још два извршиоца који су Дејана убили, а потом инсценирали саобраћајну несрећу.


– Слађана Пауновић из села Клокочевац, са само 28 година, постала је удовица и остала сама са четворо д‌јеце када јој је супруг погинуо. Синови, С. П. (9), Н. П. (7). И. П. (2,5) и кћерка А. П. (9 мјесеци), су једина радост која јој је преостала. Оронула кућа и тешки услови живота у засеоку Змиње, до којих води стрми пут кроз шуму, постали су још тежи и опаснији – објавили су из ове фондације.

Представници фондације чак су и отишли да се сами увјере какви су услови у којима Слађана живи одневши јој том приликом и прегршт дарова.

Језиви обрт

Ипак, полиција у Мајданпеку открила је да није у питању несрећа, а ни природна смрт. Напротив, ухапшени су С. М. (25), Дејанова супруга Слађана П. (28) и седамнаестогодишњак због сумње да су починили кривично д‌јело тешко убиство.

С. М. и седамнаестогодишњак се сумњиче да су 5. августа по претходном договору са Слађаном П, која је пружала информације о кретању свог супруга на локалном путу сачекали Дејана, пришли му и ударили га више пута дрвеном мотком и бејзбол палицом које је обезбиједила управо супруга несрећног мушкарца, након чега је од задобијених повреда преминуо.
Шта ће бити са акцијом ове фондације за сада није познато. Редакција Блица контактирала је организацију како би добили информацију да ли је кућа завршена и ако јесте шта ће бити са њом, али одговор још увијек нису добили. Слађани су и прије ове организације помагали пријатељи.
– Помогли смо Слађани и деци финансијски када смо чули да је Дејан настрадао, потпуно смо сада затечени овом ситуацијом. Туга је велика за д‌јецу – говоре познаници.

Породица од почетка сумњала

Дејанов брат од тетке истакао је раније да му је одмах било сумњиво како му се запалио ауто током вожње.

– Једноставно ми је било чудно све то. Нисам могао да повјерујем да се то десило и да нико није реаговао. Било ми је сумњиво. Дејан је био бистар, способан.. Виђали смо се сваки дан на послу – рекао је неутјешни брат.
Додао је и да је Дејана видио дан прије него што је мучки убијен, те да му није д‌јеловао као да има проблем у кући.

– Срели смо се у селу, куповао је храну за посао као и сваког другог дана. Питао сам га како је, на шта ми је он одговорио да је “све ок”. Био је весео, ништа у његовом понашању није ми указало да има неки проблем – изјавио је брат.

– Стигли смо у село Клокочевац код Доњем Милановца. Мама Слађана нас је сачекала код сеоског пута и даље смо наставили пјешке до засеока Змиње… Поред корњаче, овд‌је вас могу пресрести шакали или лисице. Након 20 минута пјешачења стигли смо до породичне куће. Затекли смо оронулу кућу у којој самохрана мајка живи са четворо д‌јеце. Супруг је прије месец дана настрадао, а Слађана је остала сама да се брине о д‌јеци. Фондација је донијела одлуку да овој дивној породици обезбиједи нови дом у ближњој околини Доњег Милановца. Позивамо све људе добре воље да нам се придруже у овој акцији и помогну у потрази и опремању куће – објавила је ова фондација.

Фондација је оставила и жиро рачун на који грађани могу да уплате новац уз поруку “Стварајмо заједно мала д‌јела за велике осмијехе”.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.