Снимци

”Не може се утврдити куда се Мандић кретао након убиства Богдановића”

Окружно јавно тужилаштво Бањалука не може утврдити куда се кретао оптужени Далибор Мандић након свирепог убиства Ариела Богдановића!

То је на наставку суђења рекла окружни тужилац Тања Мрђа након што је предсједник судског вијећа Драган Улетиловић тражио да се у судници прикажу снимци надзорних камера које су критичне вечери снимиле Мандића. Суд је тражио да се утврди рута којом се Мандић кретао, а у тужилаштву наводе да се то не може учинити.

Снимци трају 24 сата...

”Ради се о снимцима који трају 24 часа и наш службеник за информационо - комуникационе технологије то не може утврдити. Са тим је сагласан и в.д. Главног окружног јавног тужиоца (Сеад Жерић). Тужилаштво је раније, у наредби за вјештачење, од стручне особе Управе за полицијску подршку МУП-а Републике Српске Јелене Илић тражило да се утврди рута кретања оптуженог и добили смо одговор да се то не може утврдити ”, рекла је Мрђа, додајући да је суду доставила УСБ стикове са свим снимцима.

Напето у судници: Суочени полицијски инспектор и оптужени за свирепо убиство

Напето у судници: Суочени полицијски инспектор и оптужени за свирепо убиство

Као материјални докази пред судом су изведени Мандићеви љекарски налази и картони, у којима се наводи да он никада није лијечен на Клиници за психијатрију УКЦ Републике Српске, ни Центру за заштиту менталног здравља или психијатрији добојске болнице.

Суђење је након тога прекинуто и наставиће се 21. фебруара. Предсједник судског вијећа затражио је да се на наставку суђења поново саслушају поједини вјештаци ”ради појашњења одређених појединости и отклањања одређених недоумица”.

Мандић тврди да му је убиство Богдановића намјештено!

Мандић тврди да му је убиство Богдановића намјештено!

Поново ће свједочити стручне особе МУП-а Српске Јелена Илић (вјештачила надзорне снимке) и Мирослав Ћурковић (вјештачио мобилне телефоне), те биолог Божана Илић.

Траг са дукса није упоређен са ДНК убијеног

На захтјев тужилаштва она је вјештачила ДНК трагове на црвеној јакни и сивом дуксу, које је оптужени критичне вечери бацио у контејнере у насељу Обилићево. Илићева је раније испричала да на јакни није пронађен Мандићев ДНК. На дуксу је откривена црвена мрља, која личи на крв, на којој је откривен некомплетан мјешани ДНК узорак, који се већим дијелом поклопио са Мандићем.

Нејасно је зашто тужилаштво није тражило да се трагови са јакне и дукса упореде са неспорним ДНК убијеног Ариела Богдановића.

Мандић у признању тврдио да га је Ариел психички малтретирао

Мандић у признању тврдио да га је Ариел психички малтретирао

Према оптужници Мандић се терети за тешко убиство Богдановића, кога је, на улици, звјерски избо ножем. Злочин се догодио 2. децембра 2022. око 19.35 часова. У оптужници се наводи да је у Булевару српске војске Мандић пратио Богдановића, који се пјешке кретао стазом од Тржног центра "Делта планет" ка Ребровачком мосту.  Сустигао га је у близини студентског "Кампуса" и ножем га убо у доњи дио трупа.

Богдановић је кренуо да бјежи и Мандић је трчао за њим. Рањени младић је прешао преко улице и дошао до бензинске пумпе "Нестро петрол", гдје је исцрпљен вјероватно усљед крварења пао на асфалт. Док је лежао на путу, убица му је пришао и мучки га избо ножем, што су снимиле и надзорне камере. Нанио му је осам убодних рана, у предјелу рамена, лица и врата, те грудног коша. Потом је побјегао према "Кампусу".

Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan

Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan


Otac ubijenog Ariela Bogdanovića: Nadam se da će umrijeti u gorim mukama nego moj sin

Otac ubijenog Ariela Bogdanovića: Nadam se da će umrijeti u gorim mukama nego moj sin



Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)