Nikola Ivović predat Sudu BiH

  • 19.07.2020. 18:35

Crnogorski državljanin Nikola Ivović predat je Sudu BiH gdje bi trebalo da bude donesena odluka o njegovom izručenju Crnoj Gori. Ivovića su uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske zbog sumnje da je ubio Stefana Šarovića u Herceg Novom prošle godine. 

Za Ivovićem je bila raspisana međunarodna potjernica a pripadnici MUP-a Srpske stali su mu u kraj u Palama, gdje se skrivao određen period. Pri hapšenju, pronađena je i manja količina opojne droge marihuane kao i slovenački dokumenti za koje se pretpostavlja da su falsifikovani a koje je navodno koristio tokom boravka u BiH.

“Policijski službenici UOTK MUP-a Republike Srpske danas su predali Sudu BiH lice inicijala N.I. Iz Crne Gore koje je juče lišeno slobode na Palama a na osnovu raspisane medjunarodne  potjernice za krivično djelo teško ubistvo  počinjeno u Crnoj Gori naime juče su policijski službenici UOTK izvršili pretres lokacije koje lice koristi na Palama i tom prilikom lice je lišeno slobode”, saopštila je Mirna Miljanović, načelnink odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Prije nešto više od godinu dana pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske uhapsili su i Dušana Šilja koji se sumnjiči da je zajedno za Ivovićem učestvovao u teškom ubistvu Stefana Šarovića. 

Njegovo izručenje Crnoj Gori je odobreno ali on je i dalje na izdržavanju zatvorske kazne za djela počinjenja u BiH. Šilj i Ivović sumnjiče se da su Stefana Šarovića ubili šestog juna 2019 u Herceg Novom. Na njega je ispaljeno je više rafala, a pogodilo ga je šest metaka. Riječ je o još jednom ubistvu koje je tada potreslo Crnu Goru. Crnogorska policija navela je tada da je Šarović bio u društvu sa osumnjičenima prije ubistva i da su se raspravljali, a da je svađa povezana sa neraščišćenim računima u vezi sa preprodajom droge. 

I sam Šarović važio je za bezbjednosno interesantnu osobu. Prema nezvaničnim informacijama, on je bio blizak pripadnicima "kavačkog" klana. I juče uhapšeni Nikola Ivović od ranije je poznat policiji. Prema pisanju crnogorskih medija, on je hapšen u Bijelom Polju i Beogradu zbog šverca droge i osuđivan je zbog tog krivičnog djela 

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.