Оптужница

Правни апсурди: Ивовић изручен Црној Гори, па оптужен за фалсификовање исправе

Никола Ивовић (33) из Котора, коме се заједно са Душаном Шиљем (25) суди у Црној Гори за убиство Стефана Шаровића у Ђеновићима, оптужен је у Републици Српској за фалсификовање исправе.

Oптужницу против Ивовића подигло је Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, да би је 5. децембра  потврдио Основни суд у Сокоцу. Ивовићу се на терет ставља да је починио кривично дјело фалсификовање исправе и то личне карте и возачке дозволе Републике Словеније.

”У неутврђеном периоду оптужени је прибавио лажне документе, издате од надлежног органа Словеније на име Тео Бурнич, у намјери да их употреби као праве, сјестан да се ради о лажним исправама јер наведене лична карта и возачка дозвола никад нису издате од стране надлежних органа Републике Словеније”, наводи се у оптужници.

Na Palama uhapšen Nikola Ivović, osumnjičen za teško ubistvo

Na Palama uhapšen Nikola Ivović, osumnjičen za teško ubistvo

Ради се о документима који су истражиоци Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске пронашли код Ивовића 18. јула 2020. године када су га ухасили у Палама на основу потјернице Интерпола Подгорица, расписане управо због Шаровићевог убиства.

Иначе, Ивовић је 6. августа 2020. године изручен Црној Гори и нејасно је зашто је оптужница за фалсификовање докумената подигнута тек сада, када је практично недоступан истражним органима БиХ, а не прије него што је изручен Црној Гори?!

Треба напоменути да се Ивовић, заједно са Шиљем, налазио у истражном затвору у ”Спужу” у Подгорици до 6. новембра ове године. Тај дан притвор им је укинут, јер је протекло три године од подизања оптужнице, а да пресуда за убиство Шаровића није донесена. Обојица су пуштени да се бране са слободе, што је изазвало јавно негодовање породице Шаровић.

Суђење је требало бити настављено 4. децембра, али је одгођено због болести Шиља, држављанина БиХ, који је такође био у бјекству од црногорског правосуђа. У јуну 2019. године је ухапшен у Источном Сарајеву и накнадно изручен Црној Гори.

Наставак суђења за убиство Шаровића заказано им је за 22. јануар у Вишем суду у Подгорици.

Подсјетимо, више државно тужилаштво у Подгорици Шиљу и Ивовићу на терет ставља да су на подмукао начин убили Стефана Шаровића 6. јуна 2019. године код виле ”Акација” у Ђеновићима, када је у њега испаљено шест метака.

U Istočnom Sarajevu uhapšen Dušan Šilj

U Istočnom Sarajevu uhapšen Dušan Šilj

Оптужени су за тешко убиство и недозвољено држање оружја.

”Након заједничког боравка са С.Ш. у угоститељском објекту „К.“ искористили су његово повјерење и пријатељство и предложили му да их прати. Ш.Д. и И.Н. су управљали мотоциклом,,А.“, док се за њима, по наговору оптужених, кретао С. Ш. мотоциклом марке „Y.“, којим је управљао Ђ.П. Када су дошли на раскрсницу јадранске магистрале са локалним путем, Ш.Д. је по договору пошао са И.Н., заједно са С. Ш., којег су претходно на преваран начин намамили, а потом су се упутили ка комплексу ”Акација”, пише у оптужници.

Dušan Šilj bacio bombu na diskoteku, planirao još jedan napad

Dušan Šilj bacio bombu na diskoteku, planirao još jedan napad

Додаје се да су окривљени доласком у двориште комплекса, из претходно припремљеног оружја, пиштоља НН марке, калибра 7,65 мм и. 7,62 мм у Шаровића испалили више хитаца. Затим су се мотоциклом побјегли локалним путем.

Pogledajte snimak privođenja Dušana Šilja

Pogledajte snimak privođenja Dušana Šilja



Пратите нас и путем Вибера

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм