МУП Републике Српске

Нови детаљи акције "Токио", ево шта је још пронађено осим новца и оружја

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2023. 10:45

У акцији "Токио", у којој је ухапшен један од најтраженијих европских бјегунаца Младен Самарџија (33), осим оружја и новца, одузето је и пет путничких аутомобила, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Како се наводи у саопштењу, одузети су "VW Golf  7", "VW Polo", "Audi RS3",  "Ford Focus" и "Škoda Oktavia".

"Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Тужилаштва БиХ су у оквиру акције "Токио" на подручју Источног Сарајева извршили претресе локација које је користило ухапшено лице М.С.", саопштено је из МУП-а.

Са Самарџијом на Јахорини приведена и Тијана Тегелтија

Са Самарџијом на Јахорини приведена и Тијана Тегелтија

Како је наведено у саопштењу полиције, пронађен је и привремено одузет новац у износу 3.300 еура и 1.800 КМ, шест мобилних телефона, три пиштоља, 189 комада муниције различитог калибра, роковници са евиденцијама и забиљешкама за које се сумња да се односе на продају опојне дроге, два скупоцјена ручна сата, банковне картице, смеђа биљна материја која асоцира на опојну дрогу хашиш бруто масе 12 грама и др.

"Истрага Управе за организовани и тешки криминалитет, која је трајала дужи временски период, а у којој је слободе лишено лице М.С., спроводи се под надзором Тужилаштва БиХ", наводи се у саопштењу.

Бјегунац ухапшен у акцији ”Токио”, која је открила продају 40 килограма кокаина

Бјегунац ухапшен у акцији ”Токио”, која је открила продају 40 килограма кокаина

Како је потврђено за АТВ, у акцији "Токио" приведена је и Тијана Тегелтија, бивша супруга некадашњег предсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милана Тегелтије.

Подсјећамо, за Самарџијом је Словенија расписала међународну потјерницу јер је недоступан правосудним органима те земље који га потражују ради вођења поступка за организовани криминал и трговину наркотицима, а за иста дјела осумњичен је и у БиХ.

Акцију ”Токио” реализовали су Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, ПУ Источно Сарајево и Специјална антитерористичка јединица (САЈ) уз подршку Европола.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.