Суд одлучио

Одбијена жалба: Кокановићеви помагачи остају на слободи!

Окружни суд у Бијељини одбио је жалбу тужилаштва и одлучио да Дени Савић, Бојан Савић и Дејан Шарић, осумњичени за недозвољено посједовање оружја и покушај помагања Николи Кокановићу послије убиства полицијског инспектора Ненада Марковића у Бијељини, остају на слободи.

Како је саопштено жалба тужилаштва је одбијена као неоснована. 

"Окружни суд у Бијељини одбио је жалбу Тужилаштва, иако је Тужилаштво за 48 сати, колико је имало законског рока од лишења слободе осумњичених, прибавило доказе које по ставу Тужилаштва пружају поуздан основ за закључак да у почетној фази истраге постоји довољно доказа за постојање основане сумње, као општег услова за одређивање притвора", саопштило је ОЈТ Бијељина.

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Додају да су тиме исцрпљена сва правна средстава.

"Тужилаштво нема више законских могућности за побијање овакве одлуке Окружног суда у Бијељини, те ће надаље наставити истрагу у конкретном предмету, а о даљим предузетим мјерама и радњама ће обавијестити јавност", наводи се у саопштењу ОЈТ Бијељина.

Шок: Укинут притвор помагачима у случају убиства инспектора Марковића

Шок: Укинут притвор помагачима у случају убиства инспектора Марковића

Подсјетимо, полицијски инспектор Ненад Марковић убијен са два хица у прса у ноћи између 1. и 2. октобра ове године, испред ноћног клуба ”Џил”. За злочин је осумњичен Никола Кокановић, син народног посланика и члана Социјалистичке партије Зорана Кокановића, који је ухапшен заједно са тројицом осумњичених помагача. 

Подсјетимо у укинутом рјешењу за притвор се наводило да су тројица осумњичених били свјесни да помажу Кокановићу да не буде откривен. Наводило се и да су пиштоље одбацили поред контејнера, гдје их је полиција пронашла, док су њихових браниоци тврдили да се њих тројица никако не могу довести у везу са пронађеним пиштољима и да то није доказано.

Ево зашто су пуштени помагачи у случају убиства инспектора Марковића

Ево зашто су пуштени помагачи у случају убиства инспектора Марковића

Радило се о пиштољима ”Валтер" калибра 7,65 мм, са оквиром и седам метака, "Црвена застава" калибра 9 мм са оквиром и осам метака и пиштољ "Црвена застава" калибра 7,62 мм.


Пратите нас и путем Вибера