Окружни суд Бијељина

Шок: Укинут притвор помагачима у случају убиства инспектора Марковића

Окружни суд у Бијељини укинуо је притвор и пустио на слободу Денија и Бојана Савића, те Дејана Шарића, осумњичене за помагање Николи Кокановићу након убиства полицијског инспектора Ненада Марковића испред ноћног клуба "Џил" у Бијељини.

Ова шокантна одлука суда усљедила је након што је вијеће Окружног суда у Бијељини уважило жалбе бранилаца осумњичених, те је укинуо притвор помагачима и пустио их на слободу.

"Рјешење о притвору је побијено јер, како се наводи у рјешењу суда, нису достављени ваљани докази да су тројица осумњичених починили кривично дјело које им је стављено на терет. То је апсурдно будући да су те три особе у вријеме извршења кривичног дјела биле у друшвтву са осумњиченим Кокановићем, те су сви били наоружани пиштољима на којима су избрушени серијски бројеви", каже добро упућени извор АТВ.

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Он наводи да је апсурд још већи будући да су одузети пиштољи упућени на вјештачење како би се утврдило који од њих одговара испаљеним чаурама и зрнима метака којима је инспектор Марковић убијен. Такође, чекају се резултати ДНК вјештачења са оружја, као и налази парафинске рукавице и слично.

Подсјетимо у рјешењу за притвор се наводило да су Савићи и Шарић осумњичени за помоћ учионицу након извршеног кривичног дјела, те за недозвољено посједовање оружја. У рјешењу за притвор наводило се да су они били свјесни да помажу Кокановићу да не буде откривен након злочина. Наводило се и да су пиштоље одбацили поред једног контејнера, гдје их је полиција пронашла, док су њихових браниоци тврдили да се њих тројица никако не могу довести у везу са пронађеним пиштољима и да то није доказано.

Досије: Сви детаљи убиства полицијског инспектора Марковића

Досије: Сви детаљи убиства полицијског инспектора Марковића

Радило се о пиштољима "Црвена застава", калибра 7,65 мм, за који се сумња да је Кокановић одбацио у поџемној гаражи зграде у коју је побјегао. Затим, пиштољ "Валтер" калибра 7,65 мм, са оквиром и седам метака, "Црвена застава" калибра 9 мм са оквиром и осам метака и пиштољ "Црвена застава" калибра 7,62 мм и девет метака који су одбачени у близини контејнера, гдје су и пронађени.

Сахрањен Ненад Марковић

Сахрањен Ненад Марковић

У Окружном јавном тужилаштву у Бијељини за АТВ су рекли да ће уложити жалбу на такву одлуку суда.

”Тужилаштво је изјавило жалбу Вијећу Окружног суда у Бијељини због битних повреда кривичног поступка и погрешно или непотпуно утврђеног чињеничног стања”, наводе у ОЈТ Бијељина.

Подсјетимо, полицијски инспектор Ненад Марковић убијен са два хица у прса у ноћи између 1. и 2. октобра ове године, испред ноћног клуба ”Џил”. За злочин је осумњичен Никола Кокановић, син народног посланика и члана Социјалистичке партије Зорана Кокановића, који је ухапшен заједно са тројицом помагача. Иза Марковића су остали супруга и петогодишњи син.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска