Тужилаштво уложило жалбу

Ево зашто су пуштени помагачи у случају убиства инспектора Марковића

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини изјавило је жалбу на одлуку суда да пусти на слободу Денија и Бојана Савића, те Дејана Шарића, осумњичене за помагање Николи Кокановићу у случају убиства полицијског инспектора Ненада Марковића испред клуба "Џил" у Бијељини.

”ОЈТ Бијељина је изјавило жалбу Вијећу Окружног суда у Бијељини због битних повреда кривичног поступка и погрешно или непотпуно утврђеног чињеничног стања”, саопштило је ОЈТ Бијељина.

Из саопштења тужилаштва се види да је до пуштања осумњичених на слободу дошло након велике правне борбе. Наиме, судија за претходни поступак Окружног суда у Бијељини је у два наврата доносио одлуку да се осумњиченима одреди притвор, али су по жалби њихових бранилаца та рјешења укидана и враћана на поновно одлучивање.

Шок: Укинут притвор помагачима у случају убиства инспектора Марковића

Шок: Укинут притвор помагачима у случају убиства инспектора Марковића

У коначници донесена је одлука којом је одбијен приједлог тужилаштва за одређивање притвора Савићима и Шарићу. Истом одлуком осумњичени су, без одлагања, пуштени на слободу. Нису им изречене чак ни мјере забране, попут напуштања мјеста боравишта или одузимања путних исправа, као својеврсног ”осигурача” од евентуалног бјекства и обезбјеђења њихове доступности истражним органима.

У саопштењу тужилаштва децидно је побројано да је Кокановићу и помагачима притвор одређен рјешењем Окружног суда у Бијељини од 4. октобра. Након жалбе бранилаца то рјешење је, у односу на тројицу помагача, укинуто 9. октобра и предмет је враћен судији за претходни поступак на поновно одлучивање.

Ново рјешење о притвору судија за претходни поступак донио је 10. октобра, да би након жалбе адвоката осумњичених и то рјешење било укинуто 13. октобра. Предмет је поново враћен судији за претходни поступак који је 17. октобра донио одлуку којом се одбија приједлог за одређивање једномјесечног притвора тројици осумњичених.

Осумњичени за убиство инспектора предати Окружном јавном тужилаштву Бијељина

Осумњичени за убиство инспектора предати Окружном јавном тужилаштву Бијељина

”Рјешењем Суда, број 12 0 К 010016 23 Кпп 11 од 17.10.2023. године, одбија се Приједлог Окружног јавног тужилаштва у Бијељини за одређивање притвора осумњиченим Д.С., Б.С. и Д.Ш., те се исти имају одмах пустити на слободу”, наводи се у саопштењу тужилаштва, уз напомену да је на то рјешење изјављена жалба о којој суд тек треба да одлучи.

Подсјетимо, тројка се терети за помагање починиоцу послије извршеног кривичног дјела, те за недозвољено посједовање оружја, односно три пиштоља који су током истраге пронађени одбачени поред контејнера за смеће. Браниоци осумњичених од старта тврде да се Савићи и Шарић не могу довести у везу са тим пиштољима и да није доказано да су ти пиштољи њима припадали.

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Ради се о пиштољима "Валтер" калибра 7,65 мм, са оквиром и седам метака, "Црвена застава" калибра 9 мм са оквиром и осам метака и пиштољ "Црвена застава" калибра 7,62 мм и девет метака.

Полицијски инспектор Ненад Марковић убијен са два хица у прса у ноћи између 1. и 2. октобра ове године, испред ноћног клуба ”Џил”. За убиство је осумњичен Никола Кокановић, син народног посланика и члана Социјалистичке партије Зорана Кокановића, који је ухапшен заједно са тројицом помагача.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)