"Картел"

Огласило се тужилаштво поводом потонулог сплава

  • 24.12.2023. 14:46

Прво основно јавно тужилаштво у Београду огласило се поводом ноћашњег потонућа сплава "Картел".

Како наводе, тужилаштво је дало налог да се прикупе докази, али и да се изврше вјештачења и обави инспекцијски надзор.

Погледајте драматичне сцене: Завладала паника, сплав тоне, млади бјеже и скачу у Саву!

Погледајте драматичне сцене: Завладала паника, сплав тоне, млади бјеже и скачу у Саву!

"По сазнању за дешавања на поменутом сплаву тужилаштво је дало налог надлежној полицијској управи да предузме све мјере из њихове надлежности, укључујући прикупљање свих неопходних обавјештења од грађана који су били на наведеном сплаву, као и прикупљање свих материјалних доказа који могу бити од користи у циљу расвјетљавања узрока потапања сплава, као и расвјетљавања догађаја који је претходио томе и утврђивања кривичне одговорности", наводе из тужилаштва.

Избила туча, мост пукао док су људи бјежали: Евакуисано 30 младих са сплава

Избила туча, мост пукао док су људи бјежали: Евакуисано 30 младих са сплава "Картел"

Како додају, када буде физички могуће, биће наложено да се изврше и неопходна вјештачења у циљу утврђивања стабилности приступног моста, комплетне платформе и везова. Такође, дат је налог и надлежним инспекцијама да се утврди да ли је наведени сплав имао све неопходне дозволе и да ли је број људи који је посјетио сплав у складу са прописима.

Излазак се претворио у сцене из хорора: Сплав почео да тоне, људи скакали у Саву

Излазак се претворио у сцене из хорора: Сплав почео да тоне, људи скакали у Саву

"Све наведено је наложено у циљу утврђивања постојања кривичног дијела и одговорности лица која су у тренутку незгоде били власници или закупци објекта. Наложено је да се утврди и идентитет лица за које постоји сумња да су учествовала у тучи која се десила непосредно прије него што је сплав потонуо, као и да се прибаве сви видео записи са локалних објеката. Након тога, Прво основно јавно тужилаштво ће донијети коначну одлуку против кога и за које кривично дјело ће МУП поднијети кривичну пријаву, а дежурни јавни тужилац ће наставити да, у сарадњи са надлежном полицијском управом да предузима све даље неопходне доказне радње", додају из тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера