Nina Ninković

Optužena jer je šefici sipala otrov u kafu: Odbrana tvrdi da su dokazi nezakoniti

  • Извор: Српскаинфо
  • 26.06.2023. 15:19

Aleksandar Jokić, advokat Nine Ninković, optužene za pokušaj ubistva pomoćnika direktora Republičkog pedagoškog zavoda Slađane Tanasić, istakao je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da su dokazi protiv njegove branjenice nezakonito izuzeti i nezakonito predani od strane oštećene.

“Mi smo u dosadašnjem postupku saznali da je određene predmete predala oštećena, iako su ti predmeti vlasništvo RPZ-a. Takođe, oštećena je sama izuzimala tečnost i iznosila je, a tokom svjedočenja od kafe kuvarice smo već čuli da je ona prosula tu tečnost. Dakle, imamo dokaze koji su nezakonito izuzeti i nezakonito predani na vještačenje”, objasnio je advokat optužene.

Jokić je ujedno zatražio od sudskog vijeća da danas odluči o ovim prigovorima odbrane u pogledu zakonitosti.

Pokušaj ubistva: Banjalučanka osumnjičena da je sugrađanki sipala otrov u kafu

Pokušaj ubistva: Banjalučanka osumnjičena da je sugrađanki sipala otrov u kafu

Blagoja Dragosavljević, predsjednik vijeća, nakon toga je istakao da vijeće nije u mogućnosti da odmah odluči o zakonitosti pojedinih dokaza, te da će to učiniti naknadno.

Banjalučko tužilaštvo danas je sudu predalo materijalne dokaze, a u sudnici je ujedno pregled snimak koji je nastao nakon posebnih istražnih radnji, odnosno tajnog snimanja kancelarije oštećene Slađane Tanasić.

Na snimku se vidi da u kancelariju ulazi optužena i sipa sadržaj iz kesice u šolju koja se nalazila na stolu. Snimak traje 3 minuta i 34 sekunde.

Banjalučanka optužena da je koleginici sipala otrov u kafu

Banjalučanka optužena da je koleginici sipala otrov u kafu

Tužilaštvo je ujedno sudu predalo 64 materijalna dokaza u cilju dokazivanja krivice optužene.

Među predanim materijalnim dokazima je i medicinska dokumentacija oštećene koja, kako je objasnila tužilac Sanja Guzina, ukazuje da se Tanasićeva žalila na zdravstvene probleme tokom inkriminisanog perioda.

Optužena Nina Ninković u pritvoru se nalazi od decembra prošle godine.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм