ATV

Drama na ulicama Splita

Policajci jurili provalnika, on ih napao čekićem i krampom

 • Izvor: Slobodna Dalmacija
 • 18.09.2023. 20:46

U subotu, 16. septembra operativno dežurstvo Druge policijske stanice Split, oko 1.18 sati primilo je dojavu građanina da je provaljeno u poslovni prostor u Trondhajmskoj ulici u Splitu, javlja "Slobodna Dalmacija".

U tom trenutku vrata se naglo otvaraju i iz prostora na policajca nasrće nepoznati muškarac koji je u ruci držao oruđe nalik na sekiru s drvenom drškom, kojim ga je napao, udarivši ga u grudi.

Policijski službenici su odmah otišli na lice mjesta. Policijski službenik koji se prvi približio mjestu uočio je da su na prostoru otvorena vrata i oprezno se približio, sumnjajući da je provalnik još unutra.

Jezive vijesti: Pronađeno tijelo bivšeg njemačkog košarkaša i njegovog sina

Jezive vijesti: Pronađeno tijelo bivšeg njemačkog košarkaša i njegovog sina

Policijski službenik je pao na pod, a muškarac je počeo da bježi, ali je policajac ustao i potrčao za njim s još dvojicom kolega. Naredili su mu da stane, ali muškarac se oglušio i nastavio da bježi.

Policajci su nastavili da ga ganjaju, da bi ga na kraju i sustigli u Doverskoj ulici.

U trenutku kada su ga sustigli, muškarac se okrenuo prema njima držeći u rukama čekić i pijuk, ali suupotrebili sredstva prisile, izbili mu iz ruke oruđe i upotrebio biber sprej.

Geostrateški položaj i poreska politika adut u rukama

Geostrateški položaj i poreska politika adut u rukama

Muškarac je i nakon što je oboren na zemlju nastavio s aktivnim otporom, čak i nakon što su mu stavljene lisice. Nakon pružene ljekarske pomoći, odveden je u službene prostorije radi istrage. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije.

Na licu mjesta obavljen je uviđaj, pronađen provalnički alat i utvrđena oštećenja na obijenom sefu iz kojeg je otuđeno 205 evra koji su i pronađeni kod muškarca, te su utvrđena oštećenja na još jednom sefu koji nije uspeo da otvori jer su ga policajci očigledno prekinuli svojim dolaskom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.