Пресуда

Полицијском инспектору 32 мјесеца затвора због примања мита

Далибор Бошњаковић, некадашњи инспектор ПУ Бијељина, неправоснажо је осуђен у Окружном суду у Бањалуци на двије године и осам мјесеци затвора због примања мита!

Бошњаковић је по двије тачке оптужнице осуђен за продужено кривично дјело примања мита од Жељка Делића у износима од по 10.000 КМ. Осим казне затвора суд му је изрекао петогодишњу забрану обављања полицијског посла у коју се не рачуна вријеме проведено у затвору.

Суд је прихватио и имовинско-правни захтјев оштећеног Делића, па је Бошњаковић дужан да му исплати 10.000 КМ, 15 дана од правоснажности пресуде.

У пресуди се наводи да је Бошњаковић оштећеног Делића познавао као оштећеног у истрази која се водила против некадашњег директора, а сада в.д. замјеника директора Цивилне заштите Републике Српске Милана Новитовића, због угрожавања сигурности.

”Оптужени је искористио свој службени положај и границе својих овлашћења те је 22. децембра 2021. позвао Делића телефоном. Након тога су се састали на бензинској пумпи и Делићу је рекао да Новитовић угрожава његов и живот његове породице, што је код њега изазвало страх. Тражио је од њега 40.000 КМ како би га заштитио од Новитовића”, наводи се у пресуди.

Син посланика оптужен за убиство инспектора Марковића

Син посланика оптужен за убиство инспектора Марковића

Додаје се да је Делић 23. децембра у бијелој коверти Бошњаковићу предао 10.000 КМ на платоу испред бензинске пумпе.

Поново га је звао 15. фебруара 2022. године и по истом основу тражио још 10.000 КМ. Око 17.25 часова састали су се на истој пумпи и Делић му је предао бијелу коверту са 10.000 КМ у означеним новчаницама. Одмах након примопредају Бошњаковић је ухапшен и у притвору је провео два мјесеца. Вријеме проведено у притвору урачунато му је у изречену казну.

Бошњаковић и његов адвокат нису присуствовали изрицању пресуде. Судија Зорица Барош у образложењу пресуде је навела да је тужилаштво исказима свједока и материјалним доказима доказало да је оптужени починио дјело које му је стављено на терет.

”Приликом одмјеравања казне суд је цијенио све околности у оквиру општих правила о одмјеравању казне”, истакла је Барош.

Полицијски инспектор жртву застрашивао Миланом Новитовићем!

Полицијски инспектор жртву застрашивао Миланом Новитовићем!

Иначе, Новитовић је раније свједочио да му Делић дугује 109.000 КМ, јер је гарантовао за њега у набавци одређене робе коју није платио. Појаснио је да је он тај дуг измирио фирмама, те да Делић тај новац сада дугује њему. Делић га је пријавио полицији и против Новитовића је вођена истрага коју је тужилаштво обуставило. 

Бошњаковић је, након потврђивања оптужнице, отпуштен из МУП-а Српске. Ради се о човјеку који је широј јавности постао познат по случају убиства инспектора Ненада Марковића испред кафе бара ”Џил” у Бијељини, за које је оптужен Никола Кокановић из Брчког. Бошњаковић је био директни свједок убиства, а Кокановић је и на њега покушао да пуца, али је остао без метака.

Отпуштен инспектор ПУ Бијељина због примања мита

Отпуштен инспектор ПУ Бијељина због примања мита



Пратите нас и путем Вибера

Тагови: