Оптужница

Син посланика оптужен за убиство инспектора Марковића

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини подигло је оптужницу против Николе Кокановића (23), сина народног посланика Зорана Кокановића, због тешког убиства полицијског инспектора Ненада Марковића (38) у Бијељини.

"Окружно јавно тужилаштво у Бијељини подигло је оптужницу против Н.К. због кривичног дјела тешко убиство из члана 125. став 1. тачка 5) у стицају са кривичним дјелом недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из члана 361. став 1. Оптужница је прослијеђена Окружном суду у Бијељини на потврђивање”, саопштило је ОЈТ Бијељина.

Кокановић се терети за убиство при умишљајним довођењем у опасност још нечијег живота, за које је запријећена казна од најмање десет година до доживотног затвора.

Шок: Укинут притвор помагачима у случају убиства инспектора Марковића

Шок: Укинут притвор помагачима у случају убиства инспектора Марковића

Злочин се догодио у ноћи између 1. и 2. октобра 2022. године, испред ноћног клуба ”Џил”. Према наводима из истраге Кокановић је Марковићу у прса испалио два хица из пиштоља.

У рјешењу за одређивање притвора се наводило да је Кокановић дошао у ”Џил” како би потражио Марковића и његовог суспендованог колегу Далибора Бошњаковића. У клуб је дошао у друштву са још три особе, те је неко од њих рукама показивао Марковићу да изађе напоље и кренули су према излазу.

Ево зашто су пуштени помагачи у случају убиства инспектора Марковића

Ево зашто су пуштени помагачи у случају убиства инспектора Марковића

Марковић и Бошњаковић су кренули за њима и након што је Марковић отворио врата и закорачио да изађе испред објекта, Кокановић му је из непосредне близине испалио два хица у прса, из пиштоља "Црвена застава", калибра 7,65 мм.

Марковић је пао на тротоар, а Кокановић је окренуо пиштољ према Бошњаковићу повлачећи обарач неколико пута. Притом затварач на пиштољу је био у задњем положаја усљед недостатка метака или блокирања оружја. Није успио да пуца, а затим се дао у бјекство и исту ноћ је ухапшен.

Досије: Сви детаљи убиства полицијског инспектора Марковића

Досије: Сви детаљи убиства полицијског инспектора Марковића

Кокановић је и раније је долазио у сукоб са законом, а иза себе већ има неколико пресуда.

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића



Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.