Суђење Далибору Бошњаковићу

Полицијски инспектор жртву застрашивао Миланом Новитовићем!

Српко Савић, свједок тужилаштва на суђењу некадашњем инспектору ПУ Бијељина Далибору Бошњаковићу, изјавио је у Окружном суду да му је Жељко Делић испричао да га је оптужени застрашивао због некадашњег в.д. директора Цивилне заштите Републике Српске Милана Новитовића.

Оптужница Бошњаковића терети за примање мита, односно да је застрашивао Делића и тражио му 40.000 КМ како би га заштитио од ”моћног човјека”. Делић му је исплатио 10.000 КМ мита.

”Жељко ми је причао да га уцјењује инспектор Бошњаковић. Рекао ми је да му је већ дао 10.000 КМ, а да му овај тражи додатних 30.000 КМ. То ми је испричао након што сам га питао зашто је нервозан, јер је три дана био ужасан”, рекао је Савић.

Инспектор застрашивао жртву и узео му 10.000 КМ мита

Инспектор застрашивао жртву и узео му 10.000 КМ мита

Тужилац га је упитао зашто је Делић дао новац Бошњаковићу, а свједок је у конфузном одговору прво рекао да га уцјењује ”ради зета Милана Новитовића” (некадашњи в.д. директор Цивилне заштите Републике Српске).

Свједок је затим рекао да је Бошњаковић тај новац требао предати Новитовићу. Тужилац му је прочитао исказ, који је дао у истрази, када је навео да је Делић новац требао дати да би га инспектор заштитио.

”Вјероватно је зато да га заштити од Новитовића”, рекао је Савић.

У унакрсном испитивању одбрана је упитала свејдока да ли је знао да Делић дугује Новитовићу више од 100.000 КМ, Савић је рекао да за то први пут чује.

Свједочио је и бивши в.д. директор Цивилне заштите Републике Српске који је у судници прецизирао да му Делић дугује 109.000 КМ, јер је преузео робу, за коју је он гарантовао, али је није платио.

”Измирио сам дуг фирмама и сад он тај новац дугује мени”, рекао је Новитовић.

Потврдио је да га је Делић пријавио полицији, како не би вратио дуг, те да је у том предмету поступао Бошњаковић.

”Тужилаштво је против мене обуставило истрагу, а Бошњаковић је у том предмету поступао коректно и више од тога”, истакао је Новитовић.

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Свједок Бојан Остојић у судници је препознао Бошњаковића као човјека са којим се Делић састајао на бензинској пумпи ”Бијељина пут”. Касније му је Делић рекао да се ради о инспектору којем је дао 10.000 КМ.

Републичко јавно тужилаштво Бошњаковићу на терет ставља да је од Делића узео 10.000 КМ мита. Наводе да је он застрашивао Делића, жртву кривичног дјела које је истраживао, и од њега тражио 40.000 КМ како би га заштитио од "моћног човјека".

”Бошњаковић је 22. децембра 2021. године телефоном позвао Делића, кога је познавао као оштећеног из истраге која је вођена против Новитоввића. Након што су се састали Бошњаковић је представио Делићу да му "моћан човјек" угрожава живот и животе његове породице, што је код њега изазвало страх", наводи се у оптужници.

Убици се заковао пиштољ: Откривамо све детаље убиства инспектора у Бијељини

Убици се заковао пиштољ: Откривамо све детаље убиства инспектора у Бијељини

Додаје се да је инспектор потом захтијевао 40.000 КМ како би заштитио Делића и његову породицу.

"Опутжени је 23. децембра примио мито у износу од 10.000 КМ. Потом је у јануару и фебруару 2022. године у више наврата телефоном, али и у личним контактима од оштећеног захтијевао да му преда преостали износ од 30.000 КМ", наводи се у оптужници.

Бошњаковић је недавно отпуштен из МУП Републике Српске, а широј јавности је познат по случају убиства инспектора Ненада Марковића испред кафе бара ”Џил” у Бијељини. Наиме, Бошњаковић је био директни свједок убиства и осумњичени у том предмету је покуша да пуца и у Бошњаковића али није успио јер му се пиштољ заглавио или је остао без метака.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм