Ухапшена два инспектора

Пореска управа о хапшењу инспектора: Подржавамо активности полиције и тужилаштва

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2024. 18:21

Пореска управа Републике Српске огласила се након новог хапшења њених радника, те су навели да подржавају све активности полиције и тужилаштва, које имају циљ сузбијање корупције и криминала.

У акцији бањалучке полиције „Улог“ ухапшени су два инспектора Пореске управе у Бањалуци, А.М. и Ђ.Р., оба из Српца. АТВ сазнаје да се ради о Александру Милетићу и Ђури Ракићу. 

Пореска управа Српске истиче одлучност у борби против сваког вида злоупотребе положаја и незаконитог понашања запослених.

АТВ сазнаје: Ово су ухапшени порески инспектори

АТВ сазнаје: Ово су ухапшени порески инспектори

"Поводом данашњег хапшења инспектора Подручног центра Бањалука Пореске управе Републике Српске, због сумње да су починили кривична дјела, истичемо да смо одлучни у борби против сваког вида злоупотребе положаја и незаконитог понашања наших запослених“, кажу у Пореској управи Српске. 

Даље наводе да је Пореска управа Републике Српске и до сада предузимала све мјере и радње из своје надлежности како би заштитила интегритет институције, те да активно сарађују са полицијом и тужилаштвом на откривању злоупотреба у понашању њихових службеника.

„Наглашавамо да ће Пореска управа Републике Српске и даље бити опредијељена и истрајна у бескомпромисној борби против криминала и корупције, без обзира о коме се ради, тако да смо веома одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела, тако да ове активности доприносе ефикасности и повећању повјерења јавности у рад наше институције“, саопштено је из Пореске управе Бањалука.

АТВ доноси детаље хапшења у Пореској управи: Инспектори тражили мито од власника фирме?

АТВ доноси детаље хапшења у Пореској управи: Инспектори тражили мито од власника фирме?

Подсјећају да је Пореска управа Републике Српске константно апеловала и апелује на грађане да пријаве све неправилности које уоче у раду како пореских обвезника тако и пореских службеника, јер сматрамо да само на такав начин, заједничком сарадњом, можемо стати у крај корупцији, те одвојити часне од нечасних пореских службеника.

„Позивамо грађане да и у будуће пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника Пореске управе Српске, на шта ћемо веома ефикасно и брзо реаговати, у сарадњи са истражним органима“, наводи се.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм