Kantonalni sud u Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Arslanagića zbog ubistva maloljetnika

  • 08.06.2021. 13:18

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu kantonalnog Tužilaštva protiv Benjamina Arslanagića /21/ koji je automobilom usmrtio maloljetnika čiji su inicijali V.I.

Arslanagić je optužen da je usmrtio mladića pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, a tužilac je predložio da bude produžen pritvor.

U optužnici se navodi da je Arslanagić u Sarajevu 27. marta oko 11.00 časova vozeći "nisan almeru" u kojem su sjedile još dvije osobe, nakon što je ugledao V.I. zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: "Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti", prenosi "Dnevni avaz".

Maloljetnik koji je bio sa optuženim u automobilu izašao je sa nožem u ruci i krenuo prema V.I. koji je počeo da bježi. Nakon što su ga stigli, Arslanagić ga je udario automobilom.

V.I. je to prilikom zadobio teške povrede kojima je podlegao, navodi se u optužnici.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražio je 29. marta određivanje jednomjesečnog pritvora Arslanagiću koji se tereti da je kod tržnog centra "Sarajevo siti" automobilom usmrtio Vedada Ibrahimovića.

Iz Kantonalnog tužilaštva je tada saopšteno da je pritvor predložen i za maloljetnika koji je bio sa Arslanagićem u automobilu, a sumnjiči se za saučesništvo o kojem će odlučivati sudija za maloljetnike Opštinskog suda u Sarajevu. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.