ATV

Pula

Pozlilo joj za vrijeme ronjenja, preminula u bolnici

 • 06.07.2019. 21:30

Državljanka Austrije /37/ preminula je danas u bolnici u Puli, gdje je dovezena nakon što joj je pozlilo dok je ronila kod olupine parobroda "Baron Gauč" u rovinjskom akvatorijumu.

Iz istarske policije su saopštili da je tridesetsedmogodišnjakinja ronila sa organizovanom grupom ronilaca jednog kluba i da joj je pozlilo prilikom izranjanja. 

Ona je odmah prevezena u Hitnu pomoć u Rovinju, odakle su je uputili na liječenje u pulsku bolnicu, javili su hrvatski mediji. 

Policija utvrđuje sve okolnosti nesreće. 

Olupina "Baron Gauč" jedna je od najatraktivnijih ronilačkih destinacija, a riječ je o austrougarskom putničkom parobrodu koji je potopljen 13. avgusta 1914. godine u blizini Rovinja. 

Poginuli na brodu bili su uglavnom civili, žene i djeca. Potonuće ovog broda najveća je civilna tragedija koja se dogodila na Jadranu, tako da ga još zovu i jadranskim Titanikom.

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.