Pula

Pozlilo joj za vrijeme ronjenja, preminula u bolnici

  • 06.07.2019. 21:30

Državljanka Austrije /37/ preminula je danas u bolnici u Puli, gdje je dovezena nakon što joj je pozlilo dok je ronila kod olupine parobroda "Baron Gauč" u rovinjskom akvatorijumu.

Iz istarske policije su saopštili da je tridesetsedmogodišnjakinja ronila sa organizovanom grupom ronilaca jednog kluba i da joj je pozlilo prilikom izranjanja. 

Ona je odmah prevezena u Hitnu pomoć u Rovinju, odakle su je uputili na liječenje u pulsku bolnicu, javili su hrvatski mediji. 

Policija utvrđuje sve okolnosti nesreće. 

Olupina "Baron Gauč" jedna je od najatraktivnijih ronilačkih destinacija, a riječ je o austrougarskom putničkom parobrodu koji je potopljen 13. avgusta 1914. godine u blizini Rovinja. 

Poginuli na brodu bili su uglavnom civili, žene i djeca. Potonuće ovog broda najveća je civilna tragedija koja se dogodila na Jadranu, tako da ga još zovu i jadranskim Titanikom.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм