Jutros u Splitu

Predao se bankar koji je pobjegao u BiH sa skoro tri miliona maraka

  • 19.11.2019. 10:52

Srđan Đaković (59) je bankar osumnjičen da je pronevjerio 11,5 milijuna kuna iz OTP banke. Kako saznaje portal 24sata.hr, bankar Srki se u utorak sam predao.

Jutros se predao u prostorijama splitske policijske stanice, a prije toga je bježao te mu je zadnji signal lociran u Bosni i Hercegovini. Danima je Srki glavna tema u Vrlici. 

Novac mu je, pričaju mještani, trebao možda zbog neke druge žene, navodno aktuelne ljubavnice, koja takođe živi u Vrlici i koje, navodno, nije bilo nekoliko dana kod kuće, baš u vrijeme Srkijeva nestanka.

"Nije on imao vremena za porodicu", kaže mještanka koja je uvjerena kako će, osim ovih 11,5 milijuna kuna, na vidjelo uskoro izaći još brojne čudne transakcije.

Bankar se, kažu, ponašao kako je novac u banci njegov te je ponekad radio iznenađujuće poteze. To potvrđuje i jedan klijent koji je od sumnjive transakcije jedva spasio svoj novac.

"Ima već mnogo godina od toga. Nestalo mi je nekoliko hiljada kuna s računa, valjda je mislio da sam glup, da će mi prodati priču. Odmah sam otišao u Sinj kod njegovog nadređenog, koji je Đakovića prvo opravdavao, a potom priznao da je tobože nešto krivo stornirao. Izvinili su mi se vrativši mi novac u roku od nekoliko sati. Ako je mene htio prevariti, možete misliti što je radio starim ljudima", priča nekadašnji klijent banke, jedine koja je u ponedjeljak zauvijek zatvorila svoja vrata i otišla iz mjesta.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.