СИПА

Претреси у оквиру истраге против посланика Кенана Узуновића

  • Извор: АТВ
  • 22.02.2024. 10:17

По налогу Тужилаштва Кантона Сарајево, припадници Државне агенције за истраге и заштиту рано јутрос започели су претресе на више локација на подручју Зеничко-добојског и Кантона Сарајево због документовања кривичног дјела давање лажног исказа.

У току дана у просторијама СИПА-е у својству осумњиченог биће испитан Кенан Узуновић којег Тужилаштво Кантона Сарајево терети за давање лажног исказа.

Наиме, након што је Кенан Узуновић, иначе, посланик у Представничком дому Федералног парламента у медијима рекао како му је нуђен новац да не гласа за нову Владу Федерације, Тужилаштво КС је по службеној дужности формирало предмет како би провјерило такве наводе. 

Током давања исказа у својству свједока а на позив Тужилаштва КС, Узуновић је лажно навео да је свој телефон којим је снимио аудио запис у којем му се нуди новац од Н.Н. особе, промијенио а снимак избрисао. 

Међутим, истрагом је утврђено да није промијенио телефон, већ га је након саслушања угасио и престао користити иако је знао да он представља битан доказ у овом кривичном поступку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: