Akcija MUP-a, BIA i Viših tužilaštava

Pritvor za petoro ljudi koje se terete za nasilno rušenje ustavnog poretka Srbije

  • Извор: Танјуг
  • 18.02.2023. 16:32

Vršilac dužnosti načelnika UKP Ninoslav Cmolić potvrdio je danas da je određen pritvor za petoro ljudi, koji se terete za pozivanje na nasilno rušenje ustavnog uređenja, za nedozvoljeno držanje oružja, eksplozivnih materija i za tešku krađu.

- Koordinisanom akcijom MUP-a, BIA, Viših tužilaštava u Novom Sadu i Beogradu više od 20 osoba je dovedeno na informativni razgovor, a za pet lica je određen jednomjesečni pritvor. Kod njih je pronađeno oružje, odnosno jedna puška sa optikom, više komada puščane municije, a pronađeno je prilikom pretresa i 30 vojnih gas-maski - rekao je Cmolić za Tanjug.

Kako je rekao, uvidom u njihovu komunikaciju, ustanovljeno je da su namjeravali da na proteste (ispred Predsjedništva) nose gas-maske, kao i da su imali namjeru da nose oružje.

Na pitanje da li je izjava na protestu jednog od učesnika "ko potpiše, njega ubiše" prijetnja, Cmolić je ocijenio da je to direktna i ozbiljna prijetnja upućena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, posebno ako se uzme u obzir da je to izgovorio organizator skupa na samom skupu.

- Bezbjednosne strukture to shvataju ozbiljno i rade u skladu sa zakonom - rekao je Cmolić i podsjetio da nije prvi put da članovi "Narodne patrole" izvršavaju takva djela.

Kako je rekao, oni su 2021. godine učestvovali i nasilnom upadanju u Dom Narodne skupštine.

- Mi ovo shvatamo kao ozbiljnu i direktnu prijetnju predsjedniku - rekao je Cmolić.

Sa protesnog skupa koji su 15. februara kod zgrade Predsjedništva Srbije organizovale desničarske organizacije nezadovoljne francusko-njemačkim planom za KiM, upućeno je niz uvreda i prijetnji na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)